Rinspeed X-tremRinspeed is een beetje een vreemde eend in de bijt, of hoe je dat wil noemen. Deze Zwitserse firma ontwikkelt conceptcars en neemt deze in productie. De in 1977 door Frank Rinderknecht opgerichte firma verdient zijn geld met o.a. het tunen van auto’s (vnml Porsches, Volkswagens etc)en bouwt daarnaast eigen modellen waaronder de hier getoonde X-trem.


Deze X-trem is eigenlijk soort buggy met een laad gedeelte waarin met behulp van een speciale (X-tra) lift van alles kan worden opgeborgen, zoals hier een hovercraft. De getoonde Buggy is eigenlijk maar een voorbeeld en vrijwel iedere pick-up kan met zo’n hydraulische lift worden voorzien. De getoonde voorbeelden spreken voor zich. En bedenk, dit is een van de minder innovatieve oplossingen die deze firma heeft aangedragen. De meer spraakmakende komen hier ongetwijfeld ook nog eens aan bod. De foto’s komen van de Rinspeed site en kunnen daar in een groter formaat worden gedownload. (op de foto’s klikken geeft een groter formaat)14 Comments

 1. Wat een onwijs cool ding!

  met mijn site http://www.jojootje.nl heb ik een award gekregen en die mag ik aan een aantal mensen doorgeven. Ik heb jouw weblog genomineerd!
  Als je wilt mag je het stokje overnemen.
  Hopelijk vind je het leuk en anders laat je het maar zitten 🙂

  ik blijf je log volgen!

 2. Leeuk zo’n volkswagen met ingebouwde model…

 3. Ik kom je even een fijn weekend wensen

  Groetjes Gina

 4. @V@nm@n:

  geeft niks hoor!
  Maar ik wilde je site toch opnemen in mijn favorietenlijstje 🙂

  fijn weekend!

 5. Wat een dotje zeg… Zo-eentje zou ik er zelfswel willen!!

 6. Zo,n auto hoeft voor mij niet.

 7. Haha, wat een heerlijk model, hoe kom je hieraan? Heb er nog nooit van gehoord 🙂

 8. gewoon hobby, anders niets…

 9. Geweldig kleurtje ook 🙂

 10. Leuk wagentje zeg 🙂

 11. Kan niet zeggen dat ik’m mooi vind

 12. Waar heb je deze exoot nou weer vandaan gehaald?

 13. Zo, dat is een ideaal vakantieding, lekker voor in de zomer aan de zee!
  En de kleur is ook zo geweldig!

 14. Nee, dit spreekt mij niet zo aan

Geef een reactie