Der Eiffelturm – by Frank

Zij die in Parijs geweest zijn en de Eiffeltoren hebben gezien, weten dat er geen weg onder de Eiffeltoren doorloopt. Hetgeen de foto van vorige week wel suggereerde. Een blik op Google Earth had dit kunnen bevestigen. De Eiffeltoren was door mij naar het centrum van Berlijn verplaatst op de plaats waar normaal de Berliner Siegesseule staat. In de buurt van Knut. De origenele foto is door mij gemaakt met de rug naar de Brandenburger Tor gekeerd. De wegeheet “Strasse des 17 juni” Hierbij de originele foto’s. De foto van de Eiffeltoren heb ik ergens op internet geleend, die had ik zelf niet.

In het kortehoeeik dit gedaan heb:

Met Gimp. In het origineel zatede witte lucht in de weg. Door aan de foto een Alpha laag toe te voegen kun je delen wissen zodat de achtergrond transparant wordt.eeVanuit menu > Layer > transparency > add alpha channel. Vervolgens moet de witte lucht gewist worden. Menu > Select > By color, en dan ergens in de witte lucht klikken. Alles wat wit is wordt dan geselecteerd. Daarna kun je met deeEraser tool (gum) makkelijk, ook langs de bomen alle wit weghalen. Wat dan nog rest is de foto van de Eiffeltoren In een laag te kopieren en wat met de schaal spelen zodat het een beetje past bij de rest van de foto. Zo zou je ook de witte bleke lucht kunnen vervangen voor een mooie blauwe met wolken. Ik zal daar binnenkort een uitgebreide stapsgewijze tutorial voor maken.

10 Comments

 1. heel vernuftig, doe dat kunstje ook eens met d eluchten boven Eijsden e.o.

 2. Je had het netjes gedaan.

 3. Jawel hoor, ik bedoel dus de Tour de France.

 4. Eindelijk dus de allerlaatste etappe van deze Tour De Trance naar en in Berlijn.

 5. Ik had er niet eens naar gekeken als ik eerlijk ben. Ik las de tekst, en reageerde daar op. Maar het is in de meeste bewerkingsprogramma’s goed te doen zoiets

 6. wat ik leuk vind aan je stukje van vandaag is dat ik net met mijn cursus Journalistiek behandelde dat manipulatie gevaarlijk kan zijn in fotografie-journalistiek…

 7. wha ha wat goed,
  ik ben er nooit geweest dus mij kon je het wel wijs maken

 8. Het was me niet opgevallen. Wat een sukkel ben ik want ben een aantal keer in Parijs geweest. Kan je nagaan hoe simpel je mij kan foppen!! 😉

 9. Goh, en ik ben er nog wel geweest maar eerlijk gezegd heb ik veel omhoog gekeken en niet naar de omgeving waar ie staat 😉

Geef een reactie