De Eijsdener Beemden in herhaling


Als voorbereiding op de wekelijkse gang van zaken die werken heet, zijn we gisteren maar eens vroeg uit de veren geklommen om een fikse wandeling te maken door de Eijsderen Beemden. Het stukje natuur wat daar aan het ontstaan is uit de afgegraven grindgroeven is gewoon uniek te noemen. Voor de eerste keer kwamen we daar de konikpaarden op ons pad tegen. Met een natuurlijke afkeer van grote beesten kwamen we er toch niet onderuit om daar even dwars doorheen te lopen. Het verbaasde ons enigszins dat deze beesten gewoon net deden alsof dat ook zo hoorde, en geen pas verzette. Het was gelukkig door de regenval van gisteren niet al te heet, zodat we een aardig eind gelopen hebben. Het beeld boven geeft even het weerbeeld aan, ofwel het was in het begin behoorlijk dampig daar. Onder een collage wat je allemaal tegen komt daar. De Galloways(runderen) hebben we gemist, in zoverre dat we ze deze keer niet gezien hebben, maar de beesten hadden op hun eigen wijze het wandelpad gemarkeerd. Uit eigen ervaring raad ik u aan om niet te dicht in de buurt van pappa zwaan te komen, deze is daar niet van gediend, op de foto mocht nog net.(op beide plaatjes kunt u klikken)

18 Comments

 1. Mijn reactie is ook op herhaling: Prachtig.

 2. Oh! Met dat dampig gebeuren lijkt het wel op Ierland, zou je zo tegen kunnen komen in county Wicklow. Maar dan een stuk dichterbij. Mooi! Wat denk je? Mag ik nog eens langskomen in Limburg? (ik meen zelf dat ik mij de vorige keer netjes gedragen heb jij anders gehoord?)

 3. Ja mooi daar he. Ik ben er eergisteren, zaterdag ook geweest.

 4. Mooi foto s
  Mijn eerste werkdag voel ook zwaar tegen het was er zo warm niet normaal meer.
  Maar goed niks aan te doen

 5. pappa zwaan is de baas 🙂

 6. mooie collage heb je ervan gemaakt!

 7. Dat is zo te zien een prachtig gebied, waar in elk jaargetijde wel wat aardigs valt te zien en te fotograferen.
  Je hebt een leuke collage gemaakt, maar ik ga toch voor het prachtige sfeerbeeld op de bovenste foto.

 8. Hier is het vandaag erg dampig en regenachtig, dat valt weer even tegen

 9. Ik heb het aangepast

 10. Ondanks het dampige weer heb je daar mooie foto’s geschoten. Lijkt me een geweldig gebied om eens rond te kijken. Ik heb ook last van die natuurlijke afweer maar het blijkt maar weer dat dat niet altijd nodig is!

 11. Als paardenliefhebber moet ik wel even zeggen dat het Koniks zijn: http://www.konikpaarden.nl/
  Hebben verder niets met het koningshuis te maken.;-)

 12. Ziet er heel mooi uit!! Inspireerd me om hier in de omgeving ook een stuk te gaan wandelen!!

 13. Mooi stukje natuur, leuke fotocollage.

 14. Dat soort stukjes ‘nieuwe natuur’ zijn vaak best de moeite waard om te bezoeken.. het geeft een mooi sfeertje weer de eerste foto..

 15. Dat moet zo te zien wel erg vroeg zijn geweest. Trouwens, de foto – collage geeft een fraai sfeerbeeld van dit prachtige gebied, dat ik ook in mijn hart heb gesloten.

Geef een reactie