De Eijsdener Beemden in herhaling
De Eijsdener Beemden in herhaling

De Eijsdener Beemden in herhaling


Als voorbereiding op de wekelijkse gang van zaken die werken heet, zijn we gisteren maar eens vroeg uit de veren geklommen om een fikse wandeling te maken door de Eijsderen Beemden. Het stukje natuur wat daar aan het ontstaan is uit de afgegraven grindgroeven is gewoon uniek te noemen. Voor de eerste keer kwamen we daar de konikpaarden op ons pad tegen. Met een natuurlijke afkeer van grote beesten kwamen we er toch niet onderuit om daar even dwars doorheen te lopen. Het verbaasde ons enigszins dat deze beesten gewoon net deden alsof dat ook zo hoorde, en geen pas verzette. Het was gelukkig door de regenval van gisteren niet al te heet, zodat we een aardig eind gelopen hebben. Het beeld boven geeft even het weerbeeld aan, ofwel het was in het begin behoorlijk dampig daar. Onder een collage wat je allemaal tegen komt daar. De Galloways(runderen) hebben we gemist, in zoverre dat we ze deze keer niet gezien hebben, maar de beesten hadden op hun eigen wijze het wandelpad gemarkeerd. Uit eigen ervaring raad ik u aan om niet te dicht in de buurt van pappa zwaan te komen, deze is daar niet van gediend, op de foto mocht nog net.(op beide plaatjes kunt u klikken)

18 reacties

  1. Oh! Met dat dampig gebeuren lijkt het wel op Ierland, zou je zo tegen kunnen komen in county Wicklow. Maar dan een stuk dichterbij. Mooi! Wat denk je? Mag ik nog eens langskomen in Limburg? (ik meen zelf dat ik mij de vorige keer netjes gedragen heb jij anders gehoord?)

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.