Voortgang – by Frank
Voortgang – by Frank

Voortgang – by Frank

De Gorillapod is gekocht. Niet via internet maar via een plaatstelijke winkelier. De laatste (misschien ook de enige) die de winkelier had. Ik heb er al wat mee gehobbied en ik moet zeggen, je kunt hem werkelijk vrijwel overal aan vast maken. En daarnaast is het ook nog een gewoon statief. Het ding weegt vrijwel niks. Nu alleen nog foto’s maken met hem, maar dat komt nog wel.

Windows Vista zit nog steeds op mijn PC. Alles went, zelfs Vista. Er zitten zelfs verbeteringen in. Bij iedere scheet die je wil veranderen krijg je een popup, of je dat wel goed vind. Zoiets was ik eigenlijk al gewend vanuit Linux, alhoewel de gemiddelde Windows gebruiker, ditealleen maar alselastig zal ervaren, want dat was eerder niet in Windows. Mij geeft het een beetje een gevoel van veiligheid, dat er niet zomaar iets gebeurt op mijn PC, als ik zelf niet iets aan het installeren ben. Ja het kost een paar muisklikken extra. Maar je hoef er niet eens een wachtwoord bij in te kloppen, het valt dus wel mee. Overigens er zijn op internet sites genoeg te vinden die je uitleggen hoe je het uit moet zetten. Maar bij mij blijft het aan staan.

Wat ik mis in Vista en ook in de oudere Windowsversies (of ik heb het nooit gevonden) zijn de meerdere desktops. In Linux kun je wisselen tussen verschillende desktops, zo houd je makkelijk overzicht over wat allemaal open staat. Als je een snelle videokaart hebt kun je zelfs met een animatie tussen de desktops wisselen, bijvoorbeeld een roterende kubus (Compiz of Beryl). Je krijgt dan een soort Rolodex van desktops. Laat ik dit nou ook voor Windows gevonden hebben! En, hoe kan het anders, nog gratis ook! Ik heb het een paar dagen op de PC zitten en het werkt heerlijk: Yod’m 3D, wat staat voor Yet anOther Desktop Manager 3D. Ik vond de freeware via deze site www.vistawired.nl. Een desktopmanager en Draaiende kubus ineen. Meer informatie kun je lezen op deze wiki.

De Windows 3d Cube Yodm 3d tijdens het wisselen naar de volgende desktop:

Windows cube
De Compiz Cube op een Linux systeem tijdens het wisselen naar de volgende desktop:

Compiz cube

11 reacties

  1. Na een ruim half jaar ben ik zo langzamerhand ook aardig gewend aan Vista. Ik vind het nog steeds allemaal niet fantastisch, met name de snelheid valt af en toe behoorlijk tegen, maar ik red me ermee.
    Ik zal dat progje eens bekijken, maar ik betwijfel of het voor mij meerwaarde heeft …

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.