Weegschaal

In een opwelling hebben we voor een week of zes terug bij C1000 en boek gekocht van Mathijs Vrieze met als titel lekker eten en gezonder afvallen. Mathijs beschrijft in dit boek een gezonde levenswijze met lekker eten. Nu is dat laatste voor iedereen anders en wat ik lekker vind, hoeft een ander niet lekker te vinden. Maar in tegenstelling tot alle dieten die we tot nu toe al geprobeerd hebben is dit verrassend lekker met geen exotische ingredienten die je alleen in de betere speciaalzaken, oosterse of mediterrane keuken kunt vinden. Het meeste is overal gewoon verkrijgbaar en is betaalbaar voor iedereen. Ik zal me niet afzetten tegen andere middelen om af te slanken, maar het is wel een dieet wat makkelijk vol te houden is. In de zes weken dat we er mee bezig zijn hebben we geen kinderen horen klagen, heeft iedereen gewoon meegegeten en ben ik inmiddels meer dan 9 kilo kwijt. En, zelden of nooit honger. Tuurlijk, ik zou op avonden zoals gisteren ook wel ergens op een terras willen zitten en een stevige pint vatten, maar ik weet zeker dat ik me dat in de ochtend met opstaan zou opbreken. De weegschaal hieronder was het eerste plaatje wat ik tegenkwam in google bij de zoektocht naar een weegschaal, een eye catcher voor degene die het eens willen proberen.


13 Comments

 1. Een paar kilo zou ik ook wel kwijtwillen (4 of zo), dus misschien dat ik ook eens kijk. Het is trouwens toch vaak niet het eten maar het er bewust mee omgaan wat het doet, of zie ik het mis? Dat je je pintje laat staan heeft niet met eten te maken maar meer met het nadenken over te maken volgens mij.
  Enniewee, ik kan na de vakantie per fiets naar mijn werk, hoop dat ook dat al ietsje scheelt…

 2. Dat hoef ik gelukkig nog niet, op dieet

 3. Zo, knap: 9 kilo!
  Dat staat me altijd tegen: al die aparte gerechten, dan is dit toch een stuk handiger!

 4. Van overgewicht heb ik gelukkig (nog) niet echt last, maar als het zo ver komt, dan zal ik eens aan dat boek denken. Tot die tijd houd ik me maar gewoon aan mijn eigen patroon …

 5. Voor iedereen die wil is er wel een dieet te vinden, net wat bij je past!
  Ik heb het geluk dat ik geen dieet nodig heb.

 6. Gewoon gezond eten zou het doel moeten zijn, niet dat stomme afvallen. Die hype is commersie.

 7. He, das een mooie weegschaal, die wil ik ook!

 8. Klinkt al iets dat ook ik erg goed kan gebruiken…

 9. Afslanken is vooral een zaak van een gezond leefpatroon ontwikkelen en dat kan met allerlei eten… dat hoeft niet per se duur te zijn, of exotisch. Het gaat er ook om dat je dit patroon volhoudt en doorzet, ook als je al op gewicht bent…

 10. Netjes Sjoerd, negen kilo.. Gewoon door eten is ook wat ik altijd zeg. Het is eencombinatie van eten en bewegen.

 11. Nog een kilo of 7 dan ben ik zeer tevreden….

 12. Jeee, negen kilo, da’s best veel! Moet er nog meer af? Zo dik was je toch niet?

 13. Dieeten.. Niet echt iets voor mij.. Vooral het wijntje (of de meerdere wijntjes) ’s avonds zou ik niet kunnen laten staan.. Zeker niet op gezellige zomeravonden!

Geef een reactie