Green Friday
Green Friday

Green Friday

De meeste ideeen doe ik op als ik eens rustig enkele uren enige tijd op het toilet verblijf. Dat kan met of zonder boek. Zo was ik me aan het bedenken waar we het meeste afvalwater produceren. Jawel, op datzelfde toilet, en in de wasmachine, waar de meeste ongelukjes verdoezeld worden. In deze week van ecologisch denken schoot me dus het volgende idee in de gedachten. Als we nu dat waswater eens gebruiken om onze behoeften naar het riool te spuien en te wassen op het toilet. Als dat geen economische vinding is weet ik het ook niet meer. Het proefmodel heeft nog wat nadelen, maar die hoop ik in een volgende versie op te lossen. Zo is het een beetje moeilijk vullen en het papier kunnen we vervangen door doekjes die we daarna direct weer in de wasmachine doen. Ik kom er wel, let maar op… en dat op 08-08-08 (een klikje geeft een groter beeld)16 Comments

  1. Ik ben van de week al eerder een wcblogje tegengekomen. Jij was daar ook op bezoek. Heeft dat jou tot deze inspriratie aangezet? Ik moet zeggen dat deze variant mij meer aanspreekt, behalve die doekjes. En daar heb ik mijn reden voor maar dat houd ik geheim,

  2. En met dat water dat wegstroomt kun je ook nog energie opwekken als je gebruik maakt van het “watermolenprincipe”. Handig voor bedrijfs-toiletten, die van scholengemeenschappen en al die andere plekken waar het toilet intensief gebruikt wordt.

  3. ria

    ’t Ja, eerst nog maar eens wat verder uitwerken, dit is zoals je zelf zegt nog niet erg praktisch. Stel dat ineens de centrifuge gaat draaien als jij daar zit, je bent dan toch gelijk uit je concentratie.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.