Het land van Anti

Ofwel gekker kunnen we het niet maken. Zelfs hier in weblogland wordt de draak gestoken met alle betuttelingen. Je mag straks helemaal niets meer. Alleen gezonde blonde ariers zijn straks nog welkom. Volgens mij gaan we terug in de tijd van voor de tweede wereldoorlog. Roken mag niet meer, vet eten mag niet meer, drinken wordt verboden, je mag zelfs geen hennep telen… Zijn we nou met zijn allen gek geworden dat we dat straks ook nog allemaal accepteren. Wellicht hebben ze gelijk dat een en ander minder goed is dan gewenst, maar dat is toch ons eigen probleem. Als ik me te dik voel ga ik op dieet, als ik me niet lekker voel met roken stop ik ermee, en als ik zin heb in een glas bier, dan drink ik dat. En als dat allemaal niet meer mag doordat jullie alles maar accepteren verhuis ik, samen met Limburg. Naar Belgie, het land waar het frietkot er eerder was dan de frieten. Het bier gewoon uit de kraan komt en de schoorstenen nog roken. Morgen wel eerst nog even een hollandse haring als galgemaal…


19 Comments

 1. Maar Belgie heeft geen regering meer. Ik heb Vlaanderen juist uitgenodigd om maar bij ons, Nederland te komen. De campingbeheerster van Wavegem vond dit een heel goed plan. Ik was daar voor een nachtje toen de regering er mee ophield en ik dit opperde.

 2. mwoaaaaaaah belgie is ook niet zo heul lekker bezig hoor by the way….maar wat de betutteling betreft…ieuw ieuw ieuw

 3. Let vadertje Staat op onze gezondheid, is het weer niet goed.

 4. Bier uit de kraan is voor vakantiedoeleinden in orde, maar het hele jaar door, daarop ben ik geloof ik niet gebouwd;-)

 5. Als ze dan hier de grens ook een stukje verleggen, ben ik ook weer een tevreden mens.
  ’t Is allemaal te gek voor woorden.

 6. ben je email adres kwijt
  🙁

 7. ‘k Heb getwijfeld over Belgie, maar dan in songtekst!
  Nee, ik zou daar niet kunnen aarden.
  Moest ik overgeplant worden dan naar overzee: united kingdom, where-ever, ik zou daar wel aarden. Of anders Spanje, of Polen. Verder niet!!

  Maar ondanks alle gedoe maak ik me daarover nooit druk, het hoort bij ons land, zaniken en zeveren!!

 8. Dit kabinet heeft een echte Januskop. Enerzijds gooit men alle bezuinigingen op “eigen verantwoordelijkheid” en teglijkertijd kan men het betuttelen niet laten.

 9. Dan gaan we met je mee hoor! Met voldoende haring, moet kunnen!

 10. Voorlopig blijf ik lekker roken, eten, drinken en telen wat ik wil.

 11. Ja, het gaat heleaal fout. Maar niet alleen hier.
  Verhuizen naar een eilandenrijkje in de stille oceaan, dat lijkt me wel wat.

 12. leuk. zie mijn loggie maar… ik had er gisteren oook wat over… we hebben een beetje dezelfde stijl zie ik nu… leuk…

 13. vluchten kan niet meer!. de overheid denkt je te kunnen beschermen door dat soort regeltjes, jammer dat ze er nog steeds niet achter zijn dat het tegenovergestelde vaak het gevolg is..

 14. Terug gaan in de tijd van WOII? liever niet

 15. Hahaha, dan gaan jullie toch lekker met z’n allen naar het buitenland om hennep te telen 😛
  Of om daar in de eveneens rookvrije horeca te gaan zitten mopperen!
  Ik blijf lekker hier als het zo rustig wordt.

 16. Wat een opstandig blogje vandaag 😉 maar ik zal je daar dan wel regelmatig komen opzoeken hoor want vlaamse patattekes dat moet toch mogen zo af en toe 🙂

 17. Je weet intussen wel dat deze verzuchting mij uit het hart is gegrepen. Ook ik ben er nog lang niet over uitgepraat.

 18. dan ga ik mt je mee naar het heerlijke belgie

 19. Tja, ik heb er ook al eens over gedachr om naar het buitenland te gaan

Geef een reactie