Streekvervoer en fileleed.
Streekvervoer en fileleed.

Streekvervoer en fileleed.


Nu de vakanties langzaam op een eind lopen wordt het ook weer wat drukker op de weg. De scholen beginnen weer en langzaam ontstaan ook weer de dagelijkse files. Wat zou het toch makkelijk zijn om gewoon de bus te pakken om naar je werk te gaan. Voor mij is het maar 12 km van huis naar het werk, dus zeg een minuut of 15 met de auto. Ik begin om zeven uur, en u raad het al, ondoenlijk en veel te duur. Kijk maar eens naar het reisadvies wat hier wordt gegeven door de openbaar vervoer site. Ik heb het jaren op de fiets gedaan, maar na een keer goed ziek te zijn geweest ging dat niet meer en is de auto van stal gekomen. Een ander alternatief is er niet. Gelukkig staan er op die tijd bij ons geen files, die krijg ik ’s avonds pas als ik mijn vrouw moet halen in Heerlen. Streekvervoer deugt gewoon niet, dat moet toch beter kunnen… Zelfs te voet ben ik sneller.


18 Comments

 1. Het is een schrale troost, want jij schiet er natuurlijk weinig mee op, maar hier is de situatie weinig beter. Als Aafje op de fiets naar haar werk gaat, wat met droog en niet al te winderig weer goed te doen is, is ze 20 minuten onderweg. Met de auto lukt het in een minuut of 10, en met openbaar vervoer duurt het welgeteld drie kwartier!

 2. Een uur en 20 minuten voor 15 km? Overduidelijk bewijs dat streekvervoer te kort schiet.
  Gelukkig kan ik nog lekker fietsen naar het werk, want OV schittert hier door afwezigheid voor de meeste trajecten (woon/werk of studie).

 3. ik zal beter niet hierop reageren.
  kan makkelijk op de fiets namelijk, 10 minuten.
  met fiets was mooier voor mij, maar er wordt elke dag weer van mij verwacht dat ik spullen voor peter mee neem en dan s, avond weer overladen naar zijn auto.
  zoals jij weet heb ik tijdelijk een bedrijfsauto gehad voor dat gedoe maar dat is voobij, dus nu met eigen auto en het gaat gewoon door…………..

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.