3500 euro bonus
3500 euro bonus

3500 euro bonus

Ik zal u het verhaal besparen van een collega als die het woord bonus hoort. We maken daar wel vaker grappen over, en zo zal het nu ook wel gaan. Ik dacht meteen aan hem bij het bovenstaande De dollartekens zullen velen voor de ogen staan als ze het verhaal lezen dat de regering werken boven de leeftijd van tweeenzestig jaar gaat belonen met een bonus van 3500 euro. Bull shit, dat geldt alleen voor ambtenaren. Die hebben hun leven nog nooit gewerkt en gaan daar gewoon mee door en worden dan ook nog extra beloond. Iemand die zijn hele leven geploeterd heeft is tegen de zestig jaar versleten, op. Daar moet je met dit soort zoethoudertjes niet aankomen. Dit is pas een lobby, de regering en de pensioenfondsen lachen zich rot. De regering geeft 3500 euro en vangt aan belasting een veelvoud terug en hoeft geen rooie cent uit te keren. Hetzelfde geldt voor de pensioenmaatschappijen, meer premie vangen en minder jaren uitkeren. De lachende derde ben ik, ik wordt wel honderd en kerngezond en schei uit met werken zodra ik dat kan. Nu werk ik een heel jaar voor zeg Jantje modaal, als ik na mijn pensioen door blijf werken voor 3500 euro en het verschil tussen mijn uitkering en Jantje modaal. Voor die paar rotte centen ga ik dan wel een keer extra naar Appie, voor een gratis kopje koffie, want daar heeft die werkende toch geen tijd voor. En voor de rest geniet ik dan van het leven en mijn hobby’s. (uiteraard is het verhaal wat gechargeerd, maar na drie keer typen en twee keer kwijt raken moest dat ook wel, over HIV gesproken)


10 Comments

  1. Daar moet zeker weer belasting over worden betaald? Enne, ik weet niet hoe mijn toekomst er gaat uitzien maar zowel mijn partner en ik zijn niet van die stilzitters…. of we werken of we doen leuke dingen… tenminste dat is de bedoeling! dus ik wil wel in aanmerking komen maar dan wel per maand…..;-)

  2. Die 3500 is toch wel per maand he. En moeten ze dan ook elke dag daarvoor komen? Ouderarbeid! Het is een schande. Uitbuiting is het. Hoeveel ambetnaren zijn er op hoeveel werkenden (niet-ambtenaren)? Ik vrees dat ik er geen 3500 voor over heb om een ambtenaar nog langer te laten zitten. Maar als we ze voor dat geld weg kunnen krijgen…

  3. Ja nou precies, en ik ben ook tegen paardebloemen in de goot, dat niemand daar nou eens wat aan doet. En dat ze ongestelde vrouwen gratis chocola verstrekken, dat zou toch nuttig zijn, geen mens die eraan denkt! 😉

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.