Funshoppen

Wij zijn geworden tot echte funshoppers, of een andere term daarvoor is recreatief winkelaars. Ofwel als tijdverdrijf shoppen. Kilometers afleggen alleen maar om te kijken en af en toe te kopen. En als je op koopzondagen kijkt zijn wij niet de enigen. Ik als man en op mijn leeftijd zit daar zelfs in een minderheidsgroep. Ik heb er niets op tegen om een hele zondag in een winkelcentrum door te brengen met als enige resultaat een autotijdschrift wat ik een dag eerder bij Appie of een andere superboer ook had kunnen kopen. Vooral als het weer wat minder wordt kan ik uren ronddwalen met kijken naar mensen en goederen. Ik weet het, de meeste funshoppers zijn vrouwen, maar ik begeleid mijn vrouw niet met tegenzin en zeer zeker niet om de kosten te drukken, voordat de een of andere schlaumeier dat als reactie geeft. Gewoon, just for fun. U raad het al, eens kijken of iedereen weet waar we waren. Trouwens, wist u, dat de meeste funshoppers in het zuiden wonen, en niet in de grote steden. (met dank aan een roker voor het idee)25 Comments

 1. “FUN” shoppen kan erg leuk zijn…!!
  Waar…??

 2. Heuvelgallerie in Eindhoven?

 3. Jij hebt duidelijk iets meer vrouwelijke hormenen dan ik: I hate funshopping! 😛
  Ik ga alleen functioneel naar een winkel en moet dan ook zeer snel vinden wat ik wil hebben. Ik zou niet weten naar welk winkelcentrum die foto naar verwijst maar misschien weet een ander het!

 4. Jullie zijn een ideaal paar! 🙂

 5. Nee dat is ook niets voor mij hoor, ik maak liever een strandwandeling 😉

 6. Ik vind het vervelend dat het zo druk is op koopzondagen.

 7. Funshoppen … daar heb ik nu echt helemaal niets mee!
  Doe mij maar een stil plekkie ergens in de natuur.

 8. Ik ga liever de natuur in… maar je moet wat met je tijd..

 9. Af en toe gaan we wel eens fun-shoppen. Bij slecht weer.
  Voor de rest zoeken we eigenlijk meer actievere uitstapjes.

 10. Shoppen vind ik helemaal niet “fun”.

 11. Alkmaar is een jaartje de funshopstad van Nederland geweest, nu hangen ze ergens op een 3de plaats of zo. Zelf loop ik zonder moeite leuke winkeltjes binnen, maar mode- en schoenenzaken vallen daarbuiten. Dat vind ik juist geen fun. In zo’n zaak ben ik heel functioneel en sta ik binnen enkele minuten buiten met wat ik wilde kopen.

  Ik mix het ook, wat ik ook veel anderen zie doen, met een stadswandeling langs oude gebouwen en stadsparken. Onlangs was ik nog in Zwolle en Amersfoort. Die hebben hun mooie binnenstad ook lekker dicht bij het station en redelijk autovrij.

 12. Geen idee waar je was. Persoonlijk ben ik meer van ‘consuminderen’

 13. ik hou er totaal niet van, van shoppen, alleen nu wel online :)..maar verder..

 14. Wij funshoppen ook heel wat af….
  Is dit niet in het Alexandrium R’dam?

 15. Ik gok op de Kalvertoren, Amsterdam. Ben ik nu geslaagd?

 16. jou vrouw boft maar met zo,n man………….
  fun shoppen die ik met mijn allerbeste ( homo ) vriend
  ook leuk
  🙂

 17. Dat verbaast mij niet zo. Vroeger ging men in het zuiden naar de kerk en nu naar de winkel. Je moet toch wat doen met zo’n zondag.

 18. Fun shoppen doen wij nooit

 19. Funshoppen is best leuk op z’n tijd.

 20. Ik shop nooit voor de fun.
  Alleen uit pure noodzaak, maar echt erg vind ik het niet.

 21. Uiteraard, waar anders…

 22. Ik heb net nog iets gekocht, gewoon voor de fun… Porsche GT3.

 23. Grote goden, leer mij de lol daar eens van.

 24. Shoppen gaat bij mij doelgericht. Alleen ‘fun’ als ik datgene heb gevonden wat ik zocht.

 25. Bij mij is de frequentie erg teruggelopen. Een of twee keer per jaar vind ik tegenwoordig wel genoeg. Ik heb zoveel andee leuke dingen te doen….

Geef een reactie