Funshoppen
Funshoppen

Funshoppen

Wij zijn geworden tot echte funshoppers, of een andere term daarvoor is recreatief winkelaars. Ofwel als tijdverdrijf shoppen. Kilometers afleggen alleen maar om te kijken en af en toe te kopen. En als je op koopzondagen kijkt zijn wij niet de enigen. Ik als man en op mijn leeftijd zit daar zelfs in een minderheidsgroep. Ik heb er niets op tegen om een hele zondag in een winkelcentrum door te brengen met als enige resultaat een autotijdschrift wat ik een dag eerder bij Appie of een andere superboer ook had kunnen kopen. Vooral als het weer wat minder wordt kan ik uren ronddwalen met kijken naar mensen en goederen. Ik weet het, de meeste funshoppers zijn vrouwen, maar ik begeleid mijn vrouw niet met tegenzin en zeer zeker niet om de kosten te drukken, voordat de een of andere schlaumeier dat als reactie geeft. Gewoon, just for fun. U raad het al, eens kijken of iedereen weet waar we waren. Trouwens, wist u, dat de meeste funshoppers in het zuiden wonen, en niet in de grote steden. (met dank aan een roker voor het idee)25 Comments

  1. Alkmaar is een jaartje de funshopstad van Nederland geweest, nu hangen ze ergens op een 3de plaats of zo. Zelf loop ik zonder moeite leuke winkeltjes binnen, maar mode- en schoenenzaken vallen daarbuiten. Dat vind ik juist geen fun. In zo’n zaak ben ik heel functioneel en sta ik binnen enkele minuten buiten met wat ik wilde kopen.

    Ik mix het ook, wat ik ook veel anderen zie doen, met een stadswandeling langs oude gebouwen en stadsparken. Onlangs was ik nog in Zwolle en Amersfoort. Die hebben hun mooie binnenstad ook lekker dicht bij het station en redelijk autovrij.

  2. Jij hebt duidelijk iets meer vrouwelijke hormenen dan ik: I hate funshopping! 😛
    Ik ga alleen functioneel naar een winkel en moet dan ook zeer snel vinden wat ik wil hebben. Ik zou niet weten naar welk winkelcentrum die foto naar verwijst maar misschien weet een ander het!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.