Citroen Mehari 1968-1986
Citroen Mehari 1968-1986

Citroen Mehari 1968-1986

Een mooie lelijke eend in de bijt, de Citroen Mehari. De basis voor dit typische strandkarretje was een Citroen Dyane 6. Uiteraard met een kunststof carrosserie die het liefst zonder het lelijke dan en de deuren werd gereden. Het motortje stelde niet veel voor, en er werd zelfs een vierwielaangedreven versie gebouwd, maar het bleef gewoon een funkar. Dat er uiteindelijk toch nog 145 000 exemplaren van de band rolde lag alleen aan de prijs. Daar kon geen concurrent tegenop. De auto is een gewild exemplaar. En door zijn kunststof carrosserie zijn er nog vele van in omloop. Er bestaat overigens ook nog een vierwielaangedreven Eend, de Citroen 2CV Sahara.

12 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.