Uit de oude doos – Ceske Krumlov

Eerst even de stand van zaken:

 • Trap – Schilderen(klaar !)
 • Terras – Afscheiding maken naar buren (klaar !)
 • Tuin – repareren stroomvoorziening(klaar !)

Maar voor de rest nog even terug naar Tsjechie in juli 2004. Op bezoek in Ceske Krumlov heb ik onderstaande foto gemaakt vanaf de doorgang in een van de bruggen van de prachtig gerestaureerde burcht welke hoog boven het dorp ligt. Samen met het kasteel is deze burcht na de Praagse burcht het op een na grootste kastelencomplex van Tsjechie. Het complex was de historische verblijfplaats van de Roemberks (Rosenbergs). Als je ooit naar Tsjechie wil gaan is dit een van de drie steden die je absoluut moet bezoeken. De andere twee zijn uiteraard Praag (Praha) en Budweiss (Ceske Budejovice). (klik op foto voor een groter exemplaar)

20 Comments

 1. Praag, staat op het verlanglijstje. Maar eerst over 2 weken naar Parijs. Heerlijke stad voor de herfst!!

 2. Ben nog nooit in Tsjechie geweest. Bent wel lekker aan het klussen geweest he

 3. Oude stad, dat is het zeker.

 4. volgens mij is het in de buurt van mijn oude collega die daar naar verhuist is,
  heel mooi die foto

 5. Tsjechie is prachtig! Ik ben daar ook een keer geweest, Praag en omstreken, en ik heb genoten! Mooi land, wel een beetje sjaggerijnige bevolking.

 6. Kan zo op een ansichtkaart.

 7. Zou ik ooit nog wel eens naar toe willen.

 8. Zo te lezen lig je mooi op schema met je klussen.
  Prachtig doorkijkje, Sjoerd!
  Bij Budweiss krijg ik spontaan dorst … 😉

 9. Je gaat hard met je lijst.. Het is een mooi stukje europa, althans dat vind ik..

 10. Je gaat als een speer joh! Prachtige foto van Tsjechie heb je geschoten via die doorgang!

 11. Hard gewerkt als ik dat lijstje zo bekijk

 12. Er gebeurt iets daar beneden, bij die groene parasols. Feestje?

 13. Dat schiet lekker op, het kan maar gebeurd zijn 🙂

 14. Dat ziet er geweldig uit. Mijn vakantielijst van plekken waar ik nog heen wil wordt alleen maar langer ipv korter!

 15. Heb je vakantie…ben je nog druk!

  Groetjes en fijne dag!

 16. @Rob – Krumau an der Moldau of (Behmisch) Krumau) is een stadje in de Tsjechische regio Zuid-Bohemen

 17. Praag hebben we gezien, hoog tijd dus voor die twee andere steden

 18. Op de een of andere manier trekt dat stuk Europa mij niet zo, maar ik vind deze foto wel een prachtig doorkijkje geven. Geniet je zo tussendoor ook nog een beetje van je vrije tijd? Je gaat als een speer qua klussen 😉

 19. Een heel mooi doorkijkje! Praag ken ik, maar deze plaats niet.
  Geweldig, de klussenlijst mag al flink ingekort worden!! Succes verder he!

 20. Wat is de Duitse naam van dit dorp en waar moet ik het ongeveer situeren?

Geef een reactie