Een gecrashte NAS server

Soms denk je goed bezig te zijn en loopt het toch verkeerd af. ik had problemen met mijn BackUp schijf en was van plan deze te vervangen. Dus deze week een nieuwe schijf gekocht voor een paar euro’s bij het office centre (1 terra voor 89 euro). maar helaas, de betrokken BackUp schijf dacht daar iets anders over en weigerde verder alle diensten. Naast de reguliere back-ups stond daar ook mijn hele CD collectie met muziek op. Stom, maar ik dacht dat ik alles netjes op CD had staan. Dat klopte, met nadruk op het laatste. Van sommige CD’s viel spontaan de zilveren folie af, en een gedeelte was helemaal niet meer te lezen. Dag muziek… De fotocollectie staat netjes op twee harde schijven, maar voor alle muziek was daar geen plaats. Helaas Pindakaas, uithuilen en opnieuw beginnen met verzamelen en rippen van CD’s. Gelukkig is het weer dusdanig dat ik me daar rustig uren mee kan bezighouden… En die CD’s kunnen wat mij betreft de shredder in.

bVision.nl

17 Comments

 1. ahh wat een ramp, dan baal je wel..

 2. Oeiiii dat is zeker zonde, nou ja je weet in elk geval wat je kan doen deze winter.

 3. Jij vermaakt je dus wel voorlopig:-)

 4. Oeps, dat is zeker niet fijn. Succes ermee.

 5. Ja, niet alles lukt, ook bij een hobby kun je tegenslag hebben. Zou het resultaat van de graffityspuiter hem ook wel eens tegenvallen?

 6. Dat is balen!
  Gelukkig heb je de foto’s nog, want die zijn niet te vervangen. Het grootste deel van de muziek is op de een of andere manier wel weer terug te krijgen, al zal het wat tijd en energie kosten.

 7. Als je wilt kan ik je best 20GB aan mp3tjes toesturen hoor (op DVD). Als iedereen dat nu doet heb je straks een grotere collectie dan je ooit hebt gehad 😉 Of het dan ook jouw smaak is, is afwachten.
  Laat maar weten.

 8. De shredder in, daar zeg je wat. Ik vraag mij al zo lang er CD’s bestaan af hoe je die eigenlijk moet weggooien.

 9. tjee wat zonde…………….
  gelukkig zijn de foto,s er nog ,
  succes met het rippen………..

 10. oei, dat lijkt me een nachtmerrie!

  Net zo erg als blijkt dat de vpro zendtijd zou moeten inleveren, wat jou dan weer niet boeit.

 11. Dat was dus eigenlijk dubbele pech.. Hier schijnt overigens al heel de ochtend de zon.

 12. Informatiedragers zijn maar tijdelijke hulpjes om iets op te bewaren. Met die dingen kan gewoon van alles mis gaan. Da,s niet leuk.

 13. Jeetje wat zal je er de pest in hebben. Je denkt dat cd’s en dvd’s het eeuwige leven hebben maar dat valt enorm tegen. Gelukkig heb je je foto’s nog! Succes met rippen enzo!

 14. das wel heel erg zuur, denk je alles op orde te hebben… Maar goed je zegt het zelf al, het houdt je voorlopg van de straat en uit de kroeg 😉

 15. Dat is schrikken, maar ook voor de muziek is een makkelijke oplossing. En gelukkig heb je je foto’s nog. Droog je tranen! 😉

 16. Oeps, dat is vervelend.
  Succes he!!

 17. De tape zijn ook niet meer van deze tijd…

Geef een reactie