Heikneuteren
Heikneuteren

Heikneuteren

heiekneueter; m,v -s onbeschaafd, wat onnozel iemand. Dat is tenminste wat de Van Dale er over zegt. Maar die weten ook niet alles. Een heikneuter is hier een boertje aan de rand van de heide die met het houden van wat vee, voornamelijk schapen, rond moest komen. Voor mij was het een gezellige ochtend met wat mensen van de fotoclub ronddwalen in de Brunssummerheide, juist ja, als makke schapen. En in tegenstelling tot de rest van de dag, was het droog toen wij in alle vroegte kneuterde in de hei. Vertrek- en eindpunt was de schaapskooi bij Schrieversheide en ik moet toegeven, als je de mensen hun gang laat gaan komen ze niet verder dan de ganzen bij de sterrenwacht, oh nee, dat was ik. Een van de ganzen had me daar bij de broek vast… Het ene zonnestraaltje dat er was hebben we gevangen in de lens, daarna was en bleef het donker, maar droog. Het was een gezellige en vruchtbare ochtend die we in het voorjaar beslist eens over moeten doen. De foto’s zijn aanklikbaar voor een groter exemplaar.

16 reacties

  1. Pingback: bVision.nl » Het juiste tijdstip — by Frank

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.