Heikneuteren

heiekneueter; m,v -s onbeschaafd, wat onnozel iemand. Dat is tenminste wat de Van Dale er over zegt. Maar die weten ook niet alles. Een heikneuter is hier een boertje aan de rand van de heide die met het houden van wat vee, voornamelijk schapen, rond moest komen. Voor mij was het een gezellige ochtend met wat mensen van de fotoclub ronddwalen in de Brunssummerheide, juist ja, als makke schapen. En in tegenstelling tot de rest van de dag, was het droog toen wij in alle vroegte kneuterde in de hei. Vertrek- en eindpunt was de schaapskooi bij Schrieversheide en ik moet toegeven, als je de mensen hun gang laat gaan komen ze niet verder dan de ganzen bij de sterrenwacht, oh nee, dat was ik. Een van de ganzen had me daar bij de broek vast… Het ene zonnestraaltje dat er was hebben we gevangen in de lens, daarna was en bleef het donker, maar droog. Het was een gezellige en vruchtbare ochtend die we in het voorjaar beslist eens over moeten doen. De foto’s zijn aanklikbaar voor een groter exemplaar.

16 Comments

 1. Iets mooiers dan heikneuteren op een zondagmorgen bestaat toch niet.
  succes vandaag.

 2. Niet gek geschoten voor een heikneuter 🙂

 3. Prachtige foto die eerste!

 4. Leuke hobby, dat heikneuteren…eh…fotograferen.

 5. Mooie foto’s! Altijd gezellig met een groepje er op uit 🙂

 6. Ik twijfel toch aan die vertaling…moet een heikneuter onbeschaafd zijn?

 7. Met een groepje er op uit, is altijd/ of kan altijd leuk zijn..

 8. He … een druppel … mooi!
  Ook de spiegeling in het vennetje mag er zijn trouwens.

 9. Zou een heikneuter wel de luxe hebben gehad om van al dat moois om hem heen te kunnen genieten?

 10. Klinkt als een heerlijk rustgevende ochtend…

 11. Ziet er goed uit, contrast wat minder.

 12. ja leuk he, je blijft bezig, die eerste foto vindt ik wel erg mooi

 13. Zeldzame dagen, maar wel heel erg mooi!

 14. Jouw foto van de bes vind ik prachtig.

 15. Pingback: bVision.nl » Het juiste tijdstip — by Frank

Geef een reactie