Oorlog
Oorlog

Oorlog

Ik neem geen standpunt in inzake het wel of niet mogen roken, dat moet iedereen voor zichzelf weten. Wat me wel verbaast is het feit dat we drugs gedogen, en roken langzaam nijgt naar oorlogstaferelen in de horeca. Ik ben van mening dat je in eetgelegenheden niet moet roken, of dat nu een friture of een restaurant is. De rest kun je mijden, ook de kleine cafeetjes. Trouwens, waar leg je de grens. Maar om nu de boodschappers als zondebok te zien is ook wat overdreven. Als we met de auto te hard rijden weten we ook dat dat geld kan kosten, dat is het risico van het vak en dat nemen we de agent niet kwalijk, hooguit onszelf. Maar om nou de woede te gaan botvieren op de controleurs van het rookverbod is niet correct. Die hebben de wet niet gemaakt die voeren hem alleen maar uit. Ga dan eens een hartig woordje met de verantwoordelijken spreken die de wet maken, dat zijn namelijk de malloten en moraalridders die we zelf gekozen hebben…

bVision.nl

22 Comments

 1. En toch als er weer in de horeca gerookt mag worden zal ik de etablissementen opzoeken waar niet gerookt mag worden. Ik heb mijn buik vol van die vieze gewoonte ook al heb ik er zelf jaren aan meegedaan. Door dat vele negatieve commentaar ben ik uiteindelijk wel zo gemotiveerd geraakt om te stoppen en het is me gelukt en ik ben er al drie jaar heeeeeeel blij mee.

 2. Gisteravond hadden we zelfs hier bijna bonje over dit onderwerp. Simpelweg omdat ik vind dat het mij te ver gaat, dat rookverbod voor in de horeca.
  Manlief en ik roken beide niet maar ik vind het nog steeds zo zot om overal mensen op straat te zien roken! Om de hele dag in die lucht te zitten staat mij erg tegen, dus op de werkvloer zou het niet mogen idd, maar als je een avondje uit gaat, toe zeg…
  Mooi gezegd hoor!

 3. controleurs moet je idd niet aanpakken. Die werken tenminste voor hun geld! Ipv hun hand op te houden! Waar ik echter voor ben *en ik rook* is een algehele drooglegging van Nederland. Geen alcohol, drugs, sigaretten, spinazie, vlees, patat, chips, auto’s, brommers, tv, computers…….. en ga zo maar door!! 😉

  Drugs legaliseren is op zich een goed idee maar ook softdrugs kan erg verslavend zijn en dat realiseren nog altijd een hele hoop mensen zich niet.
  Fijn weekeind

 4. dat we drugs gedogen is toch nog steeds het idee van het gescheiden houden van de harddrugs en heeft bewezen dat het werkt, ook al sta ik niet achter de handel en verkoop van weed omdat het de georganiseerde criminelen zijn die in die weed handelen en telen

 5. Ik ben het met je eens dat je de controleurs niet aan moet pakken.
  Aan de andere kant ik zou nooit zo’n controleur willen zijn, lijkt een beetje op maten naaierij.
  En dan laten ze die mensen ook nog controleren onder politiebescherming, alsof de politie geen belangrijker zaken heeft te doen.
  Wij komen in feite nooit in cafe’s en als we naar de stad gaan zitten we het liefst op een terras, verwarmd of onverwarmd. Natuurlijk het liefst verwarmd, maar je kunt niet altijd geluk hebben:-)
  Wij roken hier allebei maar proberen er wel voor te zorgen dat we, als we ergens anders zijn dan thuis, men er zo weinig mogelijk last van heeft.
  Bv als we bij mensen zijn waar niet gerookt word in huis, ga ik altijd ook al vriest het dat het kraakt even de tuin in voor mijn nicotine shot.
  Ik vind het echter van de zotte dat onze overheid nu weigert tegemoet te komen aan mensen die door het rookverbod hun inkomsten zien verdwijnen en falliet dreigen te gaan.
  Leven en laten leven is mijn motto

 6. Ook als roker kan ik me goed vinden in jouw stelling, dat eetgelegenheden rookvrij zouden moeten zijn, en dat zijn ze intussen ook. Hoewel een sigaretje juist na het eten vaak uitstekend smaakt, heb er ik geen probleem mee om mijn rokertje even uit te stellen. Ook met een rookverbod voor openbare ruimte, waar iedereen gebruik van moet kunnen maken, heb ik geen probleem.
  Ik heb zelfs geen problemen met een rookverbod in grote horecagelegenheden, waar tevens een rookruimte is. Waar ik wel een probleem mee heb, is dat het rookverbod geldt voor alle kleine (bruine) kroegen, die niet de ruimte hebben om een rookruimte in te richten. In dit soort kroegjes moet gerookt kunnen worden, het zijn niet voor niets bruine kroegen. Mensen die niet in de rook willen zitten, kiezen dan maar voor een andere uitgaansgelegenheid.

  Ik begin mijn buik behoorlijk vol te krijgen van deze regering. Vooral CDA en Christen Unie schijnen de vijftiger jaren te willen laten herleven. Ik voel me volstrekt niet vertegenwoordigd door dat stelletje moraalridders. Klink kiest voor de harde lijn door op geen enkele manier open te staan voor de argumenten van de uitbaters van kleine kroegen. Dan moet je natuurlijk niet gek opkijken dat daar ook op een harde wijze op wordt gereageerd.

 7. Ons land begint zo langzamerhand een nogal schizofreen bestuur te krijgen. Gedogen, niet gedogen, straks is het eten van friet verboden omdat dit goed is voor de gezondheid en stoken de electricitet centrales naar hartelust steenkool en gaan de mijnen in Limburg weer open.

 8. Waar eten wordt geserveerd moet je roken bannen, maar een cafe heb ik geen moeite mee, zelfs als niet-roker niet. Als je rook wilt vermijden moet je niet in een kroeg gaan werken of er gaan stappen…

 9. Ik vind dat rookverbodontduiken een gezemel waar ik doodmoe van word. Hier gaat dat prima, niemand rookt binnen, en vooral ook: niemand zeurt. En zo gaat het in heel Europa waar al rookverboden zijn ingevoerd. Als je gaat zitten wachten tot rokers uit zichzelf fatsoen opbrengen dan kun je je wel op de eeuwigheid instellen (weet ik ex-roker maar al te goed). Ik zag trouwens een enquete dat een meerderheid softdrugs gewoon wil legaliseren, dat lijkt mij ook beter dan gedogen, want idd, waarom het een wel en het ander niet.

 10. Helemaal gelijk! De controleurs worden ten onrechte als de zondebok gezien.
  Ik vind ook dat de uitbaters niet beboet moeten worden maar de rokers. De uitbater kan alleen maar (verplicht) het rookverbod aangeven. Het zijn de rokers die de peuk aansteken waar het niet mag.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.