Spuiten
Spuiten

Spuiten

Als je aan modelbouw doet moet je er natuurlijk ook voor zorgen dat je modellen er een beetje aantrekkelijk uitzien als je er mee op het veld verschijnt. Onze modellen worden tegenwoordig eerst in een grondlak gezet en daarna met de airbrush in de gewenste kleuren gespoten. Daar hebben we ons dus gisteravond mee geamuseerd. We gebruiken milieuvriendelijke waterverdunbare verven die we tussendoor met warme lucht uit een fehn aandrogen voor we een andere kleur of tweede laag opbrengen. De scherpe contrasten zijn nodig om een model ook op grote hoogte te kunnen volgen. Op de foto ziet u wat gespoten onderdelen van een vliegtuig voordat we overgaan tot montage. Het spuitwerk is ongeveer evenveel werk als het snijden van een heel model. U kunt de foto aanklikken voor een groter plaatje.

14 Comments

  1. Prachtig kleurrijk!! En dan zoveel uren investeren in snijden, spuiten en bouwen en nu maar hopen dat ee dan ook niet crasht anders kan je weer opnieuw beginnen. Ontzettend leuke hobby heb je Sjoerd!

  2. Mooi werk, Sjoerd!
    Je opmerking over de scherpe contrasten roept de vraag bij me op hoe het dan zit met de volgbaarheid van militaire toestellen? Die zullen toch geen felle, contrasterende kleuren krijgen, neem ik aan. Wordt daar minder hoog mee gevlogen of zo …?
    @Jan: Die worden in de modelbouw inderdaad minder toegepast. Kijk maar eens naar een Red Bull airrace…

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.