Mijn auto's – Opel Ascona
Mijn auto's – Opel Ascona

Mijn auto's – Opel Ascona

In de loop van de jaren hebben we ook nog een tijd rondgereden in een Opel Ascona 1900. Deze auto stond bekend als een echte caravantrekker. Met zijn overvierkante motor had je niet eens in de gaten dat er wat achter hing. Ik weet niet meer precies wanneer wij daarin rondreden ik weet alleen nog hoe destijds wagens gekeurd werden bij de APK. De bak van ons was enigszins rot, er zaten gaten in de kokerbalken, maar moest wel gekeurd worden. Dus even naar een goedkope beun toe en ja hoor, voor 1500 gulden was de wagen gekeurd en in orde. Toen ik een dag later de auto ging ophalen was deze goedgekeurd, maar niet in orde, er was gewoon helemaal niets aan gedaan. Met een paar tientjes was alles oke. Het geld wat we toen bespaarde hadden we naderhand hard nodig voor een vervanging, want een half jaar later stond de ascona met de hele voortrein op de grond na het nemen van een destijds nog zeldzame verkeersdrempel richting Edah. Einde oefening. Hoe het verhaal met keuren was gegaan weet ik achteraf ook. Gewoon zorgen dat je een tweede goede wagen achter de hand hebt, wachten op de controle en als de controle weg was de slechtste auto aanmelden. En dan was de controleur net weg. Foto’s heb ik er niet van, daar deden we destijds nog niet aan. De foto is de uitvoering die ik had willen hebben….

bVision.nl

11 Comments

  1. Met Opel heb ik eigenlijk nooit iets gehad.
    Ik wel eens met een dergelijke manier van keuren en Lelijk Eendje op de weg kunnen houden. Lang heeft dat overigens niet geduurd, want ik trapte al snel letterlijk door de bodem heen. Tegenwoordig zou ik dat toch al snel onverantwoord vinden. Toen lag dat voor het gevoel allemaal nog wat gemakkelijker. Het verstand komt blijkbaar toch echt met de jaren. 😉

  2. Ik heb een jaar of wat in een Kadett rond gereden. Daar kon je bijna alles zelf aan doen, alleen Opel had een probleem met de kokerbalken en de met de balken onder het raam, de spatborden, en nog wat zaken..

  3. Denk dat er nu nog veel gerommeld wordt bij slechte beunen, met een APK en/ of beurten.
    Voor mij geldt nu toch wel veiligheid boven alles, dan maar duurder. Maar in de jonge jaren heb ik ook in rijp voor de sloop autootjes gereden.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.