FiPhy
FiPhy

FiPhy

De eerste berichten over het onderstaande autootje verschenen ergens in Mei. Deze Fiat Phylla was er toen alleen nog als model, een lege tekening zonder inhoud. Nu is het model verworden tot een echte (nou ja) auto uit metalen, voornamelijk aluminium, engineeringsplastics, composiet materialen, zonnecellen, Li-ion of Li-Po accu’s, 4 motoren in de wielen en een beetje plaats voor mensen. maar vergis u niet, met een range van meer dan 200 kilometer en een topsnelheid van 130 km/uur, is dit karretje toch een interessante ontwikkeling. Nog even en het wordt echt interessant om over te stappen op een andere, meer milieubewuste vorm van transport. Met die zonnecellen moet je hem uiteraard niet ergens in een garage parkeren, maar op een zonnig plekje in de buurt…

bVision.nl

14 Comments

  1. Vermoedelijk werken diverse automerken achter de schermen heel hard aan alternatieven voor de huidige benzine- en dieselmotoren, maar worden de oude technieken eerst zoveel mogelijk uitgemolken. Stapje voor stapje komen we er echter wel.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.