Vakantie, week 1
Vakantie, week 1

Vakantie, week 1

Als je alleen maar een hamer hebt lijkt alles op een spijker.

Ik was nog wat vergeten, ik heb een weekje vakantie genomen. Als voorschot op de twaalf weken die ik dit jaar nog meer gepland heb. Mijn baas is daar niet echt gelukkig mee, maar het moet toch echt op. Daarnaast heb ik met de baas thuis en op het werk afgesproken dat ik volgend jaar een 4 daagse werkweek krijg en die dagen neem met verlofdagen of andere vrijaf dagen. Waarschijnlijk wordt de woensdag mijn vaste vrije dag dan. Door alle regelingen met betrekking tot de ouder wordende werknemer kan ik langzaam gaan wennen aan een arbeidsloos leven. En daar ben ik uiteraard niet rouwig om. Vandaag ga ik me eens even bedenken wat ik allemaal ga doen. Dus als u af en toe gekreun of gesnurk hoort, dan zijn me de ogen even dicht gevallen.

16 Comments

  1. Heerlijk, vrije dagen! Ik gebruik ze echt alleen maar om te reizen. Voor de rest wil ik uitgeroosterd worden. Maar dat is persoonlijk. Sowieso is elke vrije dag heerlijk om te hebben. Ga je nog wat bijzonders doen? Je hebt er in ieder geval recht op, dus… go for it!

  2. Honden hebben een baas. Als iemand mij baas noemt, komt daar gelijk ontslag uit voort. Het beeld doet mij aan Herman van Veen denken. Die zat zo een uur op het toneel en kreeg een groots applaus…

  3. Tot een jaar of 10 terug had ik een voltijdbaan en werkte ik regelmatig wat maanden 80 uur per week. Dat was in het buitenland en wel zo gezond. Bij minder werken zat ik in zo’n geval langer in de kroeg. Dat was duurder en slechter voor m’n lever. Daarna heb ik een jaar vrij genomen en vervolgens ben ik ergens 30 uur/week gaan werken. Ik wilde dat, maar het werk en het bedrijf was er niet op ingericht. Dus werd het weer gewoon 40 uur met uitschieters tot 60. Dus ook daar nam ik mijn ontslag. De laatste baan was bij een overheidsbedrijf die wel ingericht was op deeltijd. Ik had er een vaste dag per week vrij, net als de rest. Gevolg was veel meer mensen nodig voor hetzelfde werk en dus meer vergaderen waar geen tijd voor te prikken was omdat dan de een en dan de ander er niet was. Na een paar jaar bedacht ik dat gewoon 40 uur per week werken veel relexter is. Maar omdat ik ook niet zo tussen de ambtenaren paste heb ik er ook onslag genomen en deel ik inmiddels al een jaar of 5 mijn eigen tijd in met o.a. vrijwilligerswerk. Ik kom gewoon weer tijd te kort. Dat langzaam ontwennen is bij mij dus nooit uit de verf gekomen. 🙂

  4. Bedankt voor je reactie op mijn foto blog. Wat je vraag betrefd over wat er feitelijk op de foto stond ( dat roest ), wel was een deel van een oude omheining rond een tuin.

    Groetjes Etje

  5. Heerlijk, toch zo’n weekje…!!
    En jij gaat je vast niet vervelen, denk ik zomaar. Anders heeft ” de baas thuis” vast nog wel een en ander voor jou te doen. Ook goed toch! De rest van de vooruitzichten zijn ook niet slecht!! Geniet er maar volop van.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.