Van blokkendoos tot wieken
Van blokkendoos tot wieken

Van blokkendoos tot wieken

Wat in het vat zit verzuurt niet

Van sommige dagen zitten er te weinig in een jaar. Zoals de dag van gisteren bijvoorbeeld. Vroeg in de middag ben ik met de auto van Humberto en hemzelf, want hij mag nog niet rijden met zijn pols, richtig Duitsland gereden. Helaas was de modelzaak waar we naar op weg waren gesloten, maar op de terugweg binnendoor kwamen we langs een wel heel grappige molen met wieken. Deze graanmolen uit 1842 staat bij het plaatsje Breberen. In de laatste jaren van de tweede wereldoorlog is de molen zwaar beschadigd en men besloot de toen houten wieken te vervangen door regelbare lichtmetalen wieken. Het is een van de weinige molens uit die tijd die nog volledig operationeel zijn. Alhoewel het nu een museumstuk is werd hij tot in de zestiger jaren nog gewoon gebruikt. Uiteraard lag mijn camera in mijn eigen auto en dit beeldje komt uit mijn HTC Touch telefoon, maar kunt u toch nog op klikken voor een aardiger beeld. Daarna verder richting modelvliegveld. Het was er zo modderig dat we de modder, ondanks mijn voorzichtige rijden, toch wel op enkele plaatsen wat dik op de auto hadden zitten. Thuis aangekomen hebben we deze toch maar even afgespoten (ja hoor, hij was pas gepoetst). En, Last but not Least, de te snijden blokken voor de Catalina hebben we ook nog af gekregen. Voor degene die om recepten vragen, helaas, het was heerlijk, maar met een beetje Googlelen komt u ook een heel eind. Tip: Vergeet vooral de rode wijn niet.


19 reacties

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.