De eenheidsworst
De eenheidsworst

De eenheidsworst

We zouden veel dingen weggooien als we niet zo bang waren dat anderen ze zouden inpikken

Steeds meer beginnen de supermarkten op elkaar te lijken en concurreren ze zich dood. Er is er hier geen ene die er uitspringt met echt andere producten. De standaard slagerij, de broodafdeling, de groenteafdeling, alles begint in die supermarkten op elkaar te lijken. En niet alleen in supermarkten. Vroeger had je allemaal verschillende tuincentra hier in de buurt. Dat is ook al niet meer. Vooral de Hornbach’s en Intratuinen slokken alles op en er is bijna geen plaats meer voor de specifieke kwekerijen. Die zijn te klein geworden. Kijk ook eens naar de meubelboulevards, overal in den lande schieten ze als paddenstoelen uit de grond en overal in dezelfde samenstelling. Zonder Ikea zijn ze afgeschreven. De centra in de grote steden, allemaal winkels van ketens met in iedere plaats dezelfde formule. Zelfs de HEMA bepaald tegenwoordig wat goed voor ons is, en dat is dus niet die lekkere worst van vroeger, waar het vet van langs je wangen afdroop. Als ik er aan denk loopt het water me al in de mond. Een eenheidsworst is alles geworden. En nu we het daar toch over hebben, die koopzondag moeten ze ook maar afschaffen. Dat spaart de mensen een hoop geld en komt ongetwijfeld de natuur te goede als ik op de parkeerplaatsen kijk. Kijken, kijken en niet kopen is hier al lang niet meer, we zijn zelfs een uitermate kooplustig volkje geworden. Ja, jij ook die hier leest, geef het maar toe.

22 Comments

 1. Je kunt het geloven of niet, maar ik ben het plezier in winkelen helemaal kwijt geraakt. Als we nu iets nodig hebben “halen we het op”, nadat we thuis eerst research hebben gedaan. Kleding koop ik al heel veel via het postorderbedrijf.

 2. Nietes, mij zien ze niet op een koopzondag. Bovendien heb ik met niemand meelij, want het is toch niet verplicht om je ook nog eens op zondag in de massa te storten? Men kan ook thuis blijven of een eind gaan wandelen.

 3. Je hebt gelijk wat betreft de eenheidsworst, blijkbaar kan of durft er niemand iets origineels te brengen.
  Wat berteft die kooplust, laten we daar maar mee door gaan in deze tijden van crisis, geld laten rollen is tenslotte goed voor de economie!
  groetjes,
  Elmar

 4. Nee Me!, je kunt me van veel betichten, maar niet dat ik kooplustig ben. Ik koop iets als ik het nodig heb, maar je ziet mij niet voor de lol de winkelcentra afstruinen om op koopjes te jagen. Een koopzondag hebben we hier nog steeds niet, en daar zit ik ook niet op te wachten.

 5. ik mis de kleine winkeltjes wel. Op de Goudse Rijweg bv dan ging ik naar de warme bakker, door naar de slager en dan nog naar het kaaswinkeltje. Doe nu boodschappen bij Bas vd Heide,ook op zondag, dat is de drukste dag zelfs, daar is het gelukkig wel goedkoper dan AH die is echt duur hoor

 6. je schetst een somber beeld, we leven in een consumptiemaatschappij en die winkels bevredigen slechts de behoefte van het merendeel van de mensen. Ik verbaas me ook al jaren over het bestaansrecht van deze winkelclusters. Ook over de -doe het zelf- zaken die soms hemelsbreed op nog geen kilometer van elkaar afliggen. In mijn ogen moet dit een keer ophouden en ik denk dat de kentering is begonnen. Ik heb altijd de kleine winkel een warm hart toegedragen maar die zijn idd bijna allemaal weggeconcureerd door de gtote jongens. Maar eerlijk is eerlijk. Er is er geen een die zulke lekkere worsten maakt als de Hema, die eenheidsworst mag er wezen 😉 heerlijk…

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.