Nachtfotografie

Gadsalmedrekkie wat een weer gisteravond. Sneeuw, regen, ijskoud maar toch een paar leuke foto’s kunnen maken. Al gebied mij de eerlijkheid te zeggen dat er vele mislukt zijn door druppeltjes regen op de lens. Maar goed, toch weer wat geleerd. Gewoon de volgende keer een zeemleer meenemen en een partytent met verwarming. En ik had nog wel een muts klaargelegd en vergeten uiteraard. Dat terwijl de kapster gistermiddag mijn haren gekortwiekt had. Maar goed, je kunt niet alles hebben. De rum die ik deze week niet gekocht heb had ons ook nog even kunnen bijwarmen, stom, stom, stom. De foto’s zijn overigens gemaakt in Maastricht rondom plein 1992 bij het Vestedagebouw. Met uiteraard de Maas bij nacht als mooi spiegelobject. Toch hoop ik ooit nog eens foto’s te maken als het wat beter weer is in Maastricht. Dit was een beetje tegen beter weten in toch maar doorgaan. De foto’s zijn aanklikbaar voor een groter formaat, en dat is wel zo mooi….

17 Comments

 1. very beau!
  ( despite the weather )

 2. Mooie foto’s Me! Vooral die tweede met dat ‘natuurlijke’ kader!
  groetjes,
  Elmar

 3. Ze zijn goed gelukt, leuk met die weerspiegeling op het water.

 4. hiihii ik zie het al helemaal voor mee, slepend met een party tent………….
  je hebt het toch maar mooi gedaan, en je foto,s zijn prachtig

 5. Prachtige tips weer. Zo doe ik het ook altijd.

 6. Ik zit behaaglijk binnen te genieten van je foto’s, dus ik kan het me best permitteren om even op spreekwoordelijke wijze mijn muts afnemen, zowel voor de behaalde resultaten als voor je doorzettingsvermogen!
  Meestal kom ik pas voor nachtfotografie de deur uit als er sprake is van lichtende nachtwolken of poollicht of iets van dien aard, maar ik heb me voorgenomen om daar in de loop van het voorjaar en de zomer eens wat meer mee te gaan doen. Deze foto’s zijn een goede stimulans.

 7. Het weer hier was ook prut te noemen. En het kwakkelweer is nog niet voorbij

 8. Had je wel van die speciale wanten? Die schijnen erg handig te zijn 😉
  Prachtige plaatjes!

 9. Je hebt die kou toch maar getrotseerd en zie het resultaat! Ik vind ze prachtig!

 10. JAAAAA! Vooral foto nummer 2 doet mijn hart sneller kloppen 🙂

 11. Nou alle ontbeeringen, die je er voor hebt moeten doorstaan, niet ten spijt hoor, het zijn schitterende plaatjes geworden. In de zomer gewoon nog eens over doen. Dan kun je de verschillen zien.

 12. Niet zo moeizaam doen, hoor! Want het resultaat van jouw fotografische inspanningen mag er zijn. Ik zou zeggen dat ze expositierijp zijn. Plaatjes wil ik ze best wel noemen.

 13. Prachtige foto’s!
  Ik gedachten zie ik je al gaan met je partytent, als je nog iemand nodig hebt om mee te sjouwen ;-)….

Geef een reactie