Saab revival
Saab revival

Saab revival

In gezinnen met twee wagens heeft de vrouw altijd de kleinste.

Bijna was het Zweedse merk Saab net voor de zestigste verjaardag van het merk verdwenen als automobielfabrikant, maar gisteren is het heugelijke feit bekend gemaakt dat Saab weer in Zweeds bezit is en een herstart gaat maken. Meer details hierover komen maandag pas ter beschikking. Het zal gezien de vreemde historie van het merk niet makkelijk worden. General Motors had al besloten dat het of afgelopen was met het merk, of in de uitverkoop ging, maar gelukkig gaat Saab weer als zelfstandig autobouwer verder. Dat had Nederland destijds ook met DAF moeten doen en niet moeten verkopen aan Volvo, die het verkwanseld heeft en met de stille trom uit Nederland vertrokken is. Het mag toch niet zo zijn dat de hele auto-industrie op zijn gat gaat alleen door een naar verwachting tijdelijke crisis. Iedereen wil autorijden, en we moeten het allemaal even wat rustiger moeten doen, maar dat wil niet zeggen dat we daarom maar meteen alle echte merken om zeep moeten helpen om alleen de grote jongens te laten overleven. Er zijn al zoveel mooie automerken naar de filiflitsen gegaan. Ik geloof ik ga sparen voor een DAF….je. (het liefst een DAF 55 1300 Marathon) of een Saab 92 uit 1953 (foto)


23 reacties

 1. Jan

  Ze bouwen ook vliegtuigen . Een hipe hier in Friesland..Ze mogen om mij hier komen ,want die JFS maken nogal wat herrie . Maar dit even terzijde….Heel eerlijk heb ik nooit echt mooi gevonden .Er rijden nu Saab,s dat ik denkdie mogen ze wel bij me op de oprit zetten . Gr. Jan

 2. Dafjes rijden heerlijk, ook al zien ze er uit als een koekblikje.
  ( we hadden er vroeger thuis 1 )
  Saab vind ik echt een doktersauto , of een advokatenbak.
  De prijs van een dergelijk maaksel valt sowieso in bovengenoemde categorie.
  Anyway: ik vind ze wel mooi, maar voor op een eiland niet geschikt.

  ( btw : Heb vreselijk gelachen om jouw reaktie op Katinka * grijns * )

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.