Gebrooker kinderoptocht 2009

Gistermiddag kon ik het niet laten. Ik moest even de sfeer proeven van het echte Carnaval. En dat kan het beste bij het begin, de kinderoptocht. Het weer viel gelukkig mee en ik heb een aantal glunderende gezichten op de foto mogen zetten. Het is in Gebrook een echte traditie geworden om dit festijn op zaterdagmiddag te laten vertrekken vanaf de mert en uiteindelijk daar ook weer aan te komen. Bijna alle basisscholen doen er aan mee. Een bonte stoet kinderen en ouders die er samen een feestje van maken. De foto’s geven alleen maar de sfeer aan, proeven kun je die niet… Overigens zijn dat ook de enige dagen buiten de braderie om dat het druk is in het dorp. Ik hoop dat het maandag ook mooi weer is, dan laat ik me ook afzakken om de optocht te zien.

18 Comments

 1. Toch jammer dat hier in het Noorden geen caraval word gevierd, lijkt me heel leuk om het te zien en het mee te maken
  Geniet er maar lekker van

  Groetjes Gina

 2. Heb nog nooit meegemaakt zo’n optocht, denk dat de kinderen het wel leuk zouden vinden.

 3. Zien???????? Dit nodigt toch uit om zelf mee te doen?

 4. De kinderen hadden hier al eerder carnaval. Niet helemaal echt dus maar leuk genoeg!
  Die foto is geweldig mooi geworden zeg. Ik begrijp dat je je nu in het feestgedruis stort?!

 5. Leuke sfeerplaatjes!! Zelf heb ik nog geen optocht of iets dergelijks gezien. Gaat er misschien ook helemaal niet meer van komen.

 6. Heerlijk zo’n kinderoptocht met vrolijke gezichtjes!
  Nog veel carnavalsplezier!
  Alaaaaaaaaaaaf!
  Elmar

 7. Zo’n kinderoptocht lijkt me wel leuk en is zeker een dankbaar onderwerp om te fotograferen, maar verder zegt het carnavalsgebeuren me helemaal niets. Laat mij maar mooi hier in de rust van het Friese land zitten. 🙂

 8. leuk voor je, lekker feesten is nooit weg, ik hou zelf niet zo van carnaval

 9. ik hou er niet van, maar je foto,s laten stralende kinderen zien.
  en daar doe je het toch voor
  🙂

 10. Kleurrijke bende daar die kinderoptocht. Dus jij waagt je ook nog in het Carnavalsgedruis, tja je ontkomt er niet aan in het zuiden.

 11. Het ziet er mooi uit. Wij hopen morgen wat mee te pikken van carnaval. Dit jaar zijn we voor het eerst sinds jaren op deze dagen aan het werk.

 12. Het zegt mij ook weinig, maar dat komt omdat ik het niet ken. Zeker zo’n kinderoptocht is erg leuk natuurlijk. Vrolijke foto’s!

 13. wij willen het mijden, maar ontkomen niet aan de optocht hier, die komt door de straat

 14. Geniet er maar van…!!
  Proost.

 15. Een waar genoegen, voor de liefhebber, geniet er van, en alaaf!

 16. proost zal ik zeggen, tadaaaa tadaaaa 🙂

 17. Carnaval kan me echt niet boeien..

Geef een reactie