1935-1955 Talbot Lago
1935-1955 Talbot Lago

1935-1955 Talbot Lago


Enige tijd terug had ik een mooie gele auto op het log staan. Juist ja, degene waarmee u eeuwige roem kon verwerven. Dat is niemand gelukt, enerzijds omdat het een instinker was, en anderzijds omdat het in Nederland een relatief onbekend merk was. De foto was een replica gemaakt door de Oostenrijkse autobouwer Rinspeed. De basis was hiervoor de Talbot Lago 150. Talbot is van oorsprong een Frans automerk dat in de loop van de jaren diverse eigenaars had, en uiteindelijk gestorven is als Simca/Talbot. Tussen 1935 en 1955 was Antonio Lago de eigenaar van de merknaam Talbot en zo ontstond de Talbot-Lago. In deze periode zijn fantastische auto’s gemaakt waarvan u er hier twee ziet. Een oogstreling en een stukje perfectie die het heden ten dage nog steeds zouden doen. Vandaar ook de replica van Rinspeed. De echte zijn mooier, maar ook echt onbetaalbaar.


17 Comments

  1. Het wordt hier steeds blauwer. Langzaam aan Me! anders valt het op.

    Dat van die Talbot daar was ik nooit opgekomen. Geloof me ik heb er echt naar gezocht op Internet. Het gaat tenslotte om de eer dat het een makkie was om het te vinden. Deze dus niet!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.