De zon op zaterdag

Ja hoor, de hele week heb ik erop gewacht en ziedaar, gisteren was twee minuten de zon in de lucht te zien. Spontaan zijn we daarom na de boodschappen maar eens een aantal tuincentra af geweest om plaatsvervangers voor onze ter ziele gegane planten te zoeken. In plaats van wat grotere planten in de border op die plaats te zetten hebben we er nu voor gekozen om wat kruipends er neer te zetten. Het grootste gedeelte zal straks de Phuopsis Stylosa zijn, of wel de kruisplant. Een vlinderlokkende plant die goed past bij de vlinderstruik die daar los in een pot ook in de buurt staat. Verder hebben we nog een aantal Prunella Grandiflora gekocht ofwel het Bijenkorfje en Persicaria Affinis, de duizendknoop. En dat moest dus allemaal ook nog de grond in. Daarnaast kon ik het niet laten om een paar andere grappig kruipertjes aan te schaffen, de Vaccinium Macrocarpon, daar groeien de Crannberry’s aan (veenbessen), alleen voor de laatste moet ik nog een plaatsje zoeken. Hieronder ziet u hoe de aanwinsten er straks uit moeten gaan zien.

Persicaria Affinis Prunella Grandiflora
Duizendknoop Bijenkorfje
Phuopsis Stylosa Vaccinium Macrocarpon
Kruisplant Veenbes

27 Comments

 1. Kleurrijk geheel zeg

 2. Nog wel wat vroeg, maar wel hele mooie kleuren

 3. Oeps…. reactie bij de verkeerde ‘me’;-)

 4. Alles begint weer te bloeien. En zelfs de Intratuin in Apeldoorn is weer open.

 5. Mooie planten!

  ps. moet je tuin groeien of de plantjes? 😉

 6. Cranberry’s… heerlijk !
  Heb potten vol staan. Jam dan wel te verstaan.

 7. Die kruisplant vind ik er veelbelovend uitzien! Echt leuk in die bolletjesvorm. Ik ben benieuwd, hopelijk vergeet je ze straks niet op foto te zetten!

 8. OT, ik lees idd in je reacties over de wordpress probleempjes en ben er inmiddels achter gekomen dat ik niet de enige ben ;), fijn dan dat jij het op kan lossen

 9. het was idd een uitgelezen dag om even met je tuin bezig te zijn, dat heb ik dus ook gedaan,voor mij is het helemaal de eerste keer. Ik kan niet wachten

 10. Oja, det moet je natuurlijk doen als de lente in de lucht zit: naar het tuincentrum! 😉

 11. Leuk al die nieuwe planten voor de tuin!
  Gisteren hebben we hier de zon niet gezien vandaag op de Hoge Veluwe heb ik hem wel even mogen bewonderen! 🙂
  groetjes en nog een fijne zondagavond!
  Elmar

 12. Gezellig hoor. Hier was het vanmiddag ook een paar uur heerlijk zonnig…

 13. En waarom heb ik steeds zo’n achterlijke lelijke aardappel met ledematen en hersenen los op z’n kop bij mijn comments staan, terwijl ik toch een hele kekke avatar heb bij Google, WordPress en Gravatar ?

 14. Oh, lekker cranberryjam.

 15. Het zou me verbazen, wanneer die cranberry ’n beetje wil, daar in het zuiden…
  Zorg in elk geval voor een kalkarm, nat (zompig) en zanderig stuk grond.

 16. Je bent er vroeg bij, hopelijk overleven ze dat!

 17. Laat nu de lente maar komen!
  Wij wachten nog even met de nieuwe aanplant, het is nog vroeg …

 18. Wat zal jullie tuintje er heerlijk lente-achtig uit zien met al dat moois! Heerlijk!

 19. Hier was gisteren geen zon te bekennen hoor. In tegenstelling tot vandaag want het lijkt echt wel lente. Mooie kleuren hebben jullie uitgezocht!

 20. Ik zeg tegen manlief dat we deze jaar echt niks erbij doen in de tuin maar ja ik zie overal weer leuke dingen en heb weer vol op ideeen…

 21. Ziet er fleurig uit! Was wel een lekkere zaterdag om in de tuin bezig te zijn.
  Maar effe O.T: reacties en formulier staan hier ineens gecentreerd! (windows en ie7). :-/

 22. Als de voorspellingen kloppen, heb je een hele goede dag uitgezocht, om de tuin in te gaan. De vogeltjes waren vanmorgen al heel vroeg aan het fluiten.
  Succes he en doe je best, dan ziet het er straks allemaal ook echt zo uit als op de plaatjes. En dat is zeker de moeite waard!
  Fijne zondag.

 23. Ik heb duizendknoop ooit heel leuk gevonden, maar de kleur verveelde me te snel. Dus geen duizendknoop meer voor mij. Wat ik wel binnenkort ga planten in de voortuin is een lijsterbes.
  Buiten dit alles om: het wordt lente 😀

 24. hmm, ik wacht nog even met het planten van groen

Geef een reactie