De zon op zaterdag
De zon op zaterdag

De zon op zaterdag

Ja hoor, de hele week heb ik erop gewacht en ziedaar, gisteren was twee minuten de zon in de lucht te zien. Spontaan zijn we daarom na de boodschappen maar eens een aantal tuincentra af geweest om plaatsvervangers voor onze ter ziele gegane planten te zoeken. In plaats van wat grotere planten in de border op die plaats te zetten hebben we er nu voor gekozen om wat kruipends er neer te zetten. Het grootste gedeelte zal straks de Phuopsis Stylosa zijn, of wel de kruisplant. Een vlinderlokkende plant die goed past bij de vlinderstruik die daar los in een pot ook in de buurt staat. Verder hebben we nog een aantal Prunella Grandiflora gekocht ofwel het Bijenkorfje en Persicaria Affinis, de duizendknoop. En dat moest dus allemaal ook nog de grond in. Daarnaast kon ik het niet laten om een paar andere grappig kruipertjes aan te schaffen, de Vaccinium Macrocarpon, daar groeien de Crannberry’s aan (veenbessen), alleen voor de laatste moet ik nog een plaatsje zoeken. Hieronder ziet u hoe de aanwinsten er straks uit moeten gaan zien.

Persicaria Affinis Prunella Grandiflora
Duizendknoop Bijenkorfje
Phuopsis Stylosa Vaccinium Macrocarpon
Kruisplant Veenbes

27 reacties

  1. Als de voorspellingen kloppen, heb je een hele goede dag uitgezocht, om de tuin in te gaan. De vogeltjes waren vanmorgen al heel vroeg aan het fluiten.
    Succes he en doe je best, dan ziet het er straks allemaal ook echt zo uit als op de plaatjes. En dat is zeker de moeite waard!
    Fijne zondag.

  2. Ik heb duizendknoop ooit heel leuk gevonden, maar de kleur verveelde me te snel. Dus geen duizendknoop meer voor mij. Wat ik wel binnenkort ga planten in de voortuin is een lijsterbes.
    Buiten dit alles om: het wordt lente 😀

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.