Foroxity – De watchmen

Voor de afwisseling zijn we gisteravond eens gezellig naar de bioscoop geweest. Voor ons is dat Foroxity in Geleen-Sittard, voor de deur parkeren en een gezellige bioscoop met veel zalen, gigantische beenruimte met fijne stoelen om eens lekker onderuit te zakken. Alhoewel, bij een actiefilm zit je meestal op het puntje van je stoel. Uiteraard hebben we stiekem wat te knabbelen meegenomen. Ik ga niet de hele inhoud verklappen, maar het was de moeite waard voor iemand die van wat aktie houdt. Het blijft natuurlijk een verfilmde comic en je bent de hele avond onder de pannen.

In een alternatief 1985 staan de Verenigde Staten en de Sovjet Unie in continue staat van oorlog met elkaar. Verklede burgerwachten die vroeger de vrede bewaarden, zijn nu bij wet verboden. Wanneer een van hen, The Comedian, wordt vermoord, gaat zijn voormalige collega Rorschach op onderzoek uit. Hij stuit op een sinister complot die andere ex-‘superhelden’ Nite Owl en Silk Spectre dwingt om nog eenmaal in actie te komen.

19 Comments

 1. En heeft die meneer Rorschach bij zijn onderzoek ook voortdurend gebruik gemaakt van zijn beroemde inktvlekkentest?

 2. Ik hoorde vanmorgen een interview met de eigenaar van Lambik, hij is een Watchmenfan (de comic) van het eerste uur. Hij was, in mijn oren, redelijk enthousiast over de film. Hij had toch meer diepgang willen zien en had het liever in een soort Heroes jasje gezien, dus een serie. Kan me er iets bij voorstellen. Maar jij vond hem de moeite waard?

  • Zullen we het zo zeggen, het was een hele leuke avond, maar het is niet een film die je snel een tweede keer wil zien.

 3. Bofkont.
  Op deez’zandplaat hebben we niet zo’n geweldige bioscoop.
  Ik doe het dus veelal met dvd’tjes en af en toe es naar de wal , voor een film die echt de moeite waard is.
  Maar ach, alles went, ook geen bioscoop.
  En thuis is het nog lekkerder zitten : languit op de bank. Met de koelkast next-door 🙂

  Maar fijn dat je een leuke avond hebt gehad. Ontspanning is goed voor een mens.

 4. Heerlijk toch, zo’n avondje uit!
  Dat is goed voor alles.
  Fijne zondag.

 5. mijn oog was al op een vooraankondiging op de tv gevallen. Ik ga ‘m zeker bekijken als ie op DVD is, ben niet zo’n bioscoopganger 😉

 6. van films heb ik geen verstand; wel van popcorn, die in bioscopen veel genuttigd schijnt te worden…..

 7. Ik wacht wel op de DVD.

 8. Ook wij zullen op de DVD moeten wachten. M’n zoon mag geen films zien waar sex in voorkomt omdat hij “te jong” zou zijn. Films met daarin belachelijk veel geweld is blijkbaar geen probleem.

 9. Hij staat al op de nieuwsgroepen in uitstekende kwaliteit 🙂

 10. wij sleuren tegenwoordig films binnen via de nieuwsgroepen, makkelijk hoor

 11. Leuk een avondje uit, dat doet de mens goed nietwaar?! 🙂
  Ik ben niet zo van de actie films, maar een bioscoopje pikken doe ik graag,
  al komt het er helaas te weinig van!
  groetjes en nog een fijne zondag!
  Elmar

 12. Ik wacht wel tot de DVD er is …

 13. Ik zou het einde wel verklappen 😛
  maar ik ga dan ook niet naar films.

 14. Ik ga altijd met enorme tegenzin naar fantasy/superheldenfilms. Dus ook naar deze. Maar mijn vriend vindt het helemaal geweldig en heeft elke superheldendvd wel… hij wilde deze dus ook weer zien! 163 minuten… ik heb mijn best gedaan om het boeiend te vinden maar helaas… zelfs 3x in slaap gevallen. En zelfs mijn vriend vond hem niet boeiend genoeg. Hij had er meer van verwacht. Ik vrees dat dat dvd’tje niet gekocht wordt straks.

 15. Deed Rambo III ook nog mee?

 16. is het een typische mannenfilm? of valt het mee?

 17. Niet echt een film voor mij lijkt me

Geef een reactie