Foroxity – De watchmen
Foroxity – De watchmen

Foroxity – De watchmen

Voor de afwisseling zijn we gisteravond eens gezellig naar de bioscoop geweest. Voor ons is dat Foroxity in Geleen-Sittard, voor de deur parkeren en een gezellige bioscoop met veel zalen, gigantische beenruimte met fijne stoelen om eens lekker onderuit te zakken. Alhoewel, bij een actiefilm zit je meestal op het puntje van je stoel. Uiteraard hebben we stiekem wat te knabbelen meegenomen. Ik ga niet de hele inhoud verklappen, maar het was de moeite waard voor iemand die van wat aktie houdt. Het blijft natuurlijk een verfilmde comic en je bent de hele avond onder de pannen.

In een alternatief 1985 staan de Verenigde Staten en de Sovjet Unie in continue staat van oorlog met elkaar. Verklede burgerwachten die vroeger de vrede bewaarden, zijn nu bij wet verboden. Wanneer een van hen, The Comedian, wordt vermoord, gaat zijn voormalige collega Rorschach op onderzoek uit. Hij stuit op een sinister complot die andere ex-‘superhelden’ Nite Owl en Silk Spectre dwingt om nog eenmaal in actie te komen.

19 reacties

 1. Ik ga altijd met enorme tegenzin naar fantasy/superheldenfilms. Dus ook naar deze. Maar mijn vriend vindt het helemaal geweldig en heeft elke superheldendvd wel… hij wilde deze dus ook weer zien! 163 minuten… ik heb mijn best gedaan om het boeiend te vinden maar helaas… zelfs 3x in slaap gevallen. En zelfs mijn vriend vond hem niet boeiend genoeg. Hij had er meer van verwacht. Ik vrees dat dat dvd’tje niet gekocht wordt straks.

 2. Bofkont.
  Op deez’zandplaat hebben we niet zo’n geweldige bioscoop.
  Ik doe het dus veelal met dvd’tjes en af en toe es naar de wal , voor een film die echt de moeite waard is.
  Maar ach, alles went, ook geen bioscoop.
  En thuis is het nog lekkerder zitten : languit op de bank. Met de koelkast next-door 🙂

  Maar fijn dat je een leuke avond hebt gehad. Ontspanning is goed voor een mens.

 3. Ik hoorde vanmorgen een interview met de eigenaar van Lambik, hij is een Watchmenfan (de comic) van het eerste uur. Hij was, in mijn oren, redelijk enthousiast over de film. Hij had toch meer diepgang willen zien en had het liever in een soort Heroes jasje gezien, dus een serie. Kan me er iets bij voorstellen. Maar jij vond hem de moeite waard?

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.