Een auto uit Heerlen…

DuraCar presenteerde in Parijs het eerste prototype van een elektrisch aangedreven bedrijfsauto, de Quicc, die qua aandrijftechnologie geoptimaliseerd en qua ontwikkeling zo goed als gereed voor kleinschalige productie is. Met de eerste kleinschalige startserie worden zoveel mogelijk testkilometers gemaakt in samenwerking met enkele geselecteerde klanten. In het voorjaar van 2009 wordt begonnen met de bouw van deze serie. De foto’s zijn in Heerlen gemaakt en de verwachting is dat deze auto straks ook in Limburg gebouwd gaat worden. Het ziet er in ieder geval niet slecht uit. Meer info krijg je op de website van duracar. Ik voel me een beetje schuldig als ik met mijn benzine aangedreven KIA Carens dadelijk vertrek voor het doen van de noodzakelijke boodschappen…. De foto’s zijn afkomstig van de website van duracar en aanklikbaar voor een groter exemplaar.

20 Comments

 1. Ik hou meer van de oldtimers

 2. Ik vind het een beetje op een invalide wagen lijken.

 3. word weleens tijd voor nieuwe milieu besparende middelen.
  Knap busje.

 4. Ik vind het best een onnozel uitziende auto… 🙂

 5. wat een perfecte ontwikkeling!
  voor alle autosnobs die nog steeds denken dat je met bezineslurpende monsters kunt overleven: het einde van uw tijdperk is nabij.

 6. De schoonheidsprijs zal je met deze auto zeker niet winnen.
  Maar of dit soort autos het gaan maken? Ik heb mijn twijfels. De overheid verdient te veel aan de benzine.
  EWIK

 7. ik hou het toch maar op mijn fiets……

 8. Iets nieuws, en dat in deze tijd! Toppie!!

 9. Hij ziet er wel schattig uit.
  En dat zal die ook wel zijn!

 10. Over smaak valt niet te twisten, maar het is al lang mooi dat er serieus werk wordt gemaakt van alternatieven voor de bezine- of dieselmotor. Als dat in Nederland kan, dan is dat helemaal mooi.

 11. Je eigen schuldig voelen? Nergens voor nodig natuurlijk 😉

 12. Echt fraai is hij niet maar dat doet er ook weinig toe als je er maar van A naar B kunt komen, en dat kan in dit geval en nog milieuvriendelijk ook! Hopelijk wordt hij inderdaad in ons land in productie genomen en kan hij op die manier ook nog eens bijdragen aan de bestrijding van de crisis!
  Een echte win win auto kan dit dus worden! 🙂
  groetjes en nog een fijne zaterdag!
  Elmar

 13. Jij hoeft je niet schuldig te voelen, regeringen echter wel. Ik hoorde dat iemands (verre) kennis misschien al wel 20 jaar op water(stof) reed. Ik hoorde ook dat patenten ed. werden opgekocht om er vervolgens niets mee te doen. In opdracht van… Ik weet wel dat regeringen die benzine accijnzen niet kunnen missen

 14. Wat een apart wagentje, kan niet zeggen dat ik em mooi vind.

 15. Tja, mooi is anders 🙂

 16. de achterkant bevalt me niet maar voor de rest wel grappig,
  wie weet in de toekomst

 17. mooi of lelijk het is in elk geval een schoner exemplaar, we zullen met alkaar aan een andere toekomst moeten werken

 18. Als bedrijfswagen een goed modelletje.
  Maar voor prive mag het uiterlijk nog wel een beetje aangepast worden, lijkt me.
  Fijn weekend.

 19. Top, dat je daar over de stoep mag rijden.

 20. ” … het ziet er niet slecht uit … ”??????

  Het is geeeeeeeeeeeeeeeeen porum!!! Me!
  Ik zou er nog niet in willen rijden al gaven ze me goud toe.

  BBrrr! Wat een leeeelijk ding!

Geef een reactie