Een auto uit Heerlen…
Een auto uit Heerlen…

Een auto uit Heerlen…

DuraCar presenteerde in Parijs het eerste prototype van een elektrisch aangedreven bedrijfsauto, de Quicc, die qua aandrijftechnologie geoptimaliseerd en qua ontwikkeling zo goed als gereed voor kleinschalige productie is. Met de eerste kleinschalige startserie worden zoveel mogelijk testkilometers gemaakt in samenwerking met enkele geselecteerde klanten. In het voorjaar van 2009 wordt begonnen met de bouw van deze serie. De foto’s zijn in Heerlen gemaakt en de verwachting is dat deze auto straks ook in Limburg gebouwd gaat worden. Het ziet er in ieder geval niet slecht uit. Meer info krijg je op de website van duracar. Ik voel me een beetje schuldig als ik met mijn benzine aangedreven KIA Carens dadelijk vertrek voor het doen van de noodzakelijke boodschappen…. De foto’s zijn afkomstig van de website van duracar en aanklikbaar voor een groter exemplaar.

20 Comments

 1. Over smaak valt niet te twisten, maar het is al lang mooi dat er serieus werk wordt gemaakt van alternatieven voor de bezine- of dieselmotor. Als dat in Nederland kan, dan is dat helemaal mooi.

 2. Echt fraai is hij niet maar dat doet er ook weinig toe als je er maar van A naar B kunt komen, en dat kan in dit geval en nog milieuvriendelijk ook! Hopelijk wordt hij inderdaad in ons land in productie genomen en kan hij op die manier ook nog eens bijdragen aan de bestrijding van de crisis!
  Een echte win win auto kan dit dus worden! 🙂
  groetjes en nog een fijne zaterdag!
  Elmar

 3. Jij hoeft je niet schuldig te voelen, regeringen echter wel. Ik hoorde dat iemands (verre) kennis misschien al wel 20 jaar op water(stof) reed. Ik hoorde ook dat patenten ed. werden opgekocht om er vervolgens niets mee te doen. In opdracht van… Ik weet wel dat regeringen die benzine accijnzen niet kunnen missen

 4. ” … het ziet er niet slecht uit … ”??????

  Het is geeeeeeeeeeeeeeeeen porum!!! Me!
  Ik zou er nog niet in willen rijden al gaven ze me goud toe.

  BBrrr! Wat een leeeelijk ding!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.