FMS Flightsimulator

What goes up, must come down… sometimes unexpected

Om in de wintermaanden toch met je hobby bezig te zijn, en uiteraard om te oefenen als het wat slechter weer is heb ik me deze week een flight simulator gekocht. Nou ja, het programma is gratis, de modellen pluk je van internet en je koopt eigenlijk een standaard afstandsbediening die je overal ziet voor modelvliegtuigen. In plaats van een grote antenne erop, zit er een draadje aan met een interface naar de USB Poort. Het is niet helemaal ofe je op het veld staat, maar je leert wel snel hoe de knoppen functioneren op zo’n afstandsbediening. En wat belangrijker is, we zijn een Catalina aan het bouwen, en we kunnen nu al virtueel met een Catalina vliegen. Zo weten we ongeveer wat ons te wachten staat als we de eerste keer met dat toestel gaan vliegen. En even voor de duidelijkheid, je vliegt niet alsof je in het toestel zit, zoals MS flight simulator, maar alsof je op het veld staat met de afstandsbediening in je handen. En ik moet zeggen, je hebt er een hoop plezier van en dat voor minder dan 30 euro. Je wil helemaal niet weten hoeveel toestellen er gisteravond al op de grond beland zijn in hun maiden flight bij mij.

19 Comments

 1. Dat lijkt me eigenlijk leuker dan echt doen!
  Want als iets stuk gaat vind ik dat zonde.
  En ik werk en wandel altijd al buiten, dat ik ook graag eens binnen zit.

 2. Jij komt de wintermaanden wel door!
  Maar eerst volop genieten van de lente en zomer, die gaat komen, hoor!

 3. Eerst nog maar een beetje oefenen dus, het zou zonde zijn als hij gelijk al in puin ligt. Hier schijnt de zon alweer, ik hoop bij jullie ook, geniet ervan!

 4. Dat lijkt mij ook leuk speelgoed. Ik heb de MS flight sim jaren op mijn pc gehad trouwens. Op deze manier gaat er minder daadwerkelijk stuk

 5. Het is onontkoombaar dat vliegtuigen op de grond belanden. Stel je voor dat ze dat niet zouden doen.

 6. Lijkt me een goede training voordat je echt met de Catalina gaat vliegen!
  Zo kun je nog eens een vliegtuigje neer laten storten! 😉
  groetjes en train ze!
  Elmar

 7. dat is mooi, leuk dat je er zoveel plezier van hebt

 8. Mij lijkt dat ook een stuk veiliger, maar dan zou je die Catalina voor niets gebouwd hebben.

 9. Dat is leuk. Ik heb onlangs een vrachtwagensimulator gekregen. Zal ik binnenkorteens een blogje over schrijven

 10. Leuk speeltje!
  En voor jou meer dan dat natuurlijk met de zomer en de maiden flight van de Catalina voor de deur.

 11. een beetje oefenen kan natuurlijk geen kwaad
  😉

 12. Dit is dus niet de flightsimulator waarmee je met een echt vliegtuig vliegt.

 13. Zo heb je weer wat te doen! Veel plezier ermee!

 14. ik heb geen ervaring met vlieggames; wel vouw ik wel eens iets van papier dat zweeft…. voor de buurkinders.

 15. Leuk, maar ik vleig toch liever zelf LIVE.

 16. Sorry het moet VLIEG zijn…. pfff, zou Ria dan zeggen.

 17. Alle begin is moeilijk:-)

Geef een reactie