FMS Flightsimulator
FMS Flightsimulator

FMS Flightsimulator

What goes up, must come down… sometimes unexpected

Om in de wintermaanden toch met je hobby bezig te zijn, en uiteraard om te oefenen als het wat slechter weer is heb ik me deze week een flight simulator gekocht. Nou ja, het programma is gratis, de modellen pluk je van internet en je koopt eigenlijk een standaard afstandsbediening die je overal ziet voor modelvliegtuigen. In plaats van een grote antenne erop, zit er een draadje aan met een interface naar de USB Poort. Het is niet helemaal ofe je op het veld staat, maar je leert wel snel hoe de knoppen functioneren op zo’n afstandsbediening. En wat belangrijker is, we zijn een Catalina aan het bouwen, en we kunnen nu al virtueel met een Catalina vliegen. Zo weten we ongeveer wat ons te wachten staat als we de eerste keer met dat toestel gaan vliegen. En even voor de duidelijkheid, je vliegt niet alsof je in het toestel zit, zoals MS flight simulator, maar alsof je op het veld staat met de afstandsbediening in je handen. En ik moet zeggen, je hebt er een hoop plezier van en dat voor minder dan 30 euro. Je wil helemaal niet weten hoeveel toestellen er gisteravond al op de grond beland zijn in hun maiden flight bij mij.

19 reacties

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.