Unne nuuje Fits
Unne nuuje Fits

Unne nuuje Fits

Vandaag ben ik weeral een dag jonger dan morgen

Na de diverse blessures die ik heb opgelopen in de afgelopen jaren was het actieve sporten in een verdomhoekje geraakt. Judo ging niet meer, en een frozen shoulder, na een dreun tegen een muur die niet wilde wijken, zorgde ervoor dat ook het squashen niet meer ging. Je komt dan in een neerwaartse spiraal en de conditie daalde zienderogen. Ik was reeds een tijd aan het bedenken wat een leuk alternatief zou zijn, en nadat ik afgelopen week een keer onder het bureau moest kruipen om wat draden aan te sluiten en ik daar hijgend onderuit kwam was de maat vol. De conditie is nul komma niks meer en daar moest wat aan gedaan worden. Naar de sportschool gaan heb ik geen zin meer in, dat wordt van uitstel naar afstel, dan maar een hometrainer. In plaats van iedere avond een uurtje op de bank slapen kan ik ook een uurtje trainen en lekker een filmpje kijken op de TV in de slaapkamer. Gisteren heb ik het apparaat in elkaar gezet en heb ik de eerste kilometers afgelegd. Vreemd is het wel, een tijdje fietsen en geen meter vooruit komen… De meeste krachtsinspanning was echter niet het fietsen, maar het naar twee hoog brengen van het apparaat en het in elkaar zetten op de slaapkamer.

22 Comments

 1. Ik heb er ook ooit een gehad. Tweedehands gekocht op Marktplaats. Ik vond het zo supersaai dat ik hem maar weer verkocht heb. Zelfs met de tv aan vond ik het maar niets. En dan netjes van 0 naar 10 versnellen en van 10 naar 0 terug en dat in een half uur per dag. Als je over een half jaar nog trouw op je standfiets stapt, heb je mijn eeuwige bewondering 😉

 2. Dat is wel het merkwaardigste wat er ooit uitgevonden is, de hometrainer.
  Verzin het maar.
  En krijg maar een fabriek zo ver om dat in productie te nemen.
  Het wonderlijke is dat er mensen zijn die het daadwerkelijk kopen.

  Een fiets waar je niet mee kan fietsen!
  Niet van je plek af in elk geval.

 3. Ik ben benieuwd hoe lang je het volhoudt om iedere avond een stukje van niets naar nergens te fietsen. Wij hebben een tijdlang een roeibank geprobeerd, maar ik miste toch het zachte geklots van het water …

 4. De training begon dus al voor je de eerste kilometers afgelegd had? Hopelijk kan je het volhouden, maar thuis is idd leuker en makkelijker dan in een sportschool. En de conditie van je beurs blijft dan ook beter op peil.

 5. Ik heb op zolder mijn eigen fitness-studio ingericht. Met crosstrainer, fiets en iets om een sixpack te krijgen. Ik hoef nooit meer in de rij te staan op de sportschool. TV en dvd-speler erbij; soms ga ik nog door met trainen alleen maar om de film af te kijken. 🙂

  Op de sportschool staan ze na 10 minuten al naast je: zo van hoe lang moet je nog! 🙁

 6. Is fietsen “in het echie” dan niet veel leuker? Zie je ook nog’ns wat. Een paar keer per dag een paar trappen op naar de buurvrouw is ook goed voor de conditie. Morgen ga ik weer aan de Pilates bij een vriendin van me die op drie-hoog woont. Ook fijn.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.