Van niets tot grafzerk
Van niets tot grafzerk

Van niets tot grafzerk

Daar waar nu een van de grootste Ikea’s van Europa staat, op de woonboulevard in Heerlen, is men nog steeds in de weer om uit te breiden. Op de foto’s vind ik deze betonnen kolossen net grafzerken, maar ik hou van deze bouwkranen. Ik mocht er helaas niet dicht genoeg bij in de buurt komen. Ik vraag me alleen af waarom dit zo groot moet worden. Om nog meer Belgen en Duitsers naar binnen te halen? Ze kunnen toch in Aken en in Luik, net over de grens, ook wel een vestiging bouwen. Kunnen wij ook eens op ons gemak rondkijken. Maar waarschijnlijk heb ik weer wat gemist. Euregio is goed, maar dit is overdreven. Geen mens weet waar het ophoudt. Overigens zijn de foto’s aanklikbaar. Het boompje op de bovenste foto staat voor de deur van Intratuin. Het is maar dat u het weet. Wat u waarschijnlijk ook niet weet is dat hier voorheen een van de grootste regionale woonwagenkampen van Limburg lag. Hele oorlogen met de politie en ME zijn hier gevoerd om dit kamp en de bijbehorende sloop op te ruimen.

20 reacties

  1. Zo’n bouwplaats is altijd goed voor een leuke fotoshoot, zeker als er een paar grote kranen aan het werk zijn. Hoewel deze gigantische palen zonder die kranen waarschijnlijk nog een stuk beter tot hun recht zouden komen.
    Het opheffen van grotere woonwagenkampen, en het inrichten van kleinere locaties voor woonwagens – bij voorkeur in woonwijken – is landelijk beleid.

  2. 😉 Die paar keer dat ik bij Ikea daar geweest ben, hoorde ik alleen maar Duits om me heen. In de Oostelijke mijnstreek zijn m.i. Duitsers meer dan welkom. De meeste mensen, die ik ken in die streek, kijken voornamelijk Duitse televisie, en luisteren veel naar Duitstalige muziek. Ze spreken een dialect dat zo nauw aan het Duits verwant is dat ze tegen Duitsers gewoon hun eigen dialect kunnen blijven spreken. 😉

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.