Van niets tot grafzerk

Daar waar nu een van de grootste Ikea’s van Europa staat, op de woonboulevard in Heerlen, is men nog steeds in de weer om uit te breiden. Op de foto’s vind ik deze betonnen kolossen net grafzerken, maar ik hou van deze bouwkranen. Ik mocht er helaas niet dicht genoeg bij in de buurt komen. Ik vraag me alleen af waarom dit zo groot moet worden. Om nog meer Belgen en Duitsers naar binnen te halen? Ze kunnen toch in Aken en in Luik, net over de grens, ook wel een vestiging bouwen. Kunnen wij ook eens op ons gemak rondkijken. Maar waarschijnlijk heb ik weer wat gemist. Euregio is goed, maar dit is overdreven. Geen mens weet waar het ophoudt. Overigens zijn de foto’s aanklikbaar. Het boompje op de bovenste foto staat voor de deur van Intratuin. Het is maar dat u het weet. Wat u waarschijnlijk ook niet weet is dat hier voorheen een van de grootste regionale woonwagenkampen van Limburg lag. Hele oorlogen met de politie en ME zijn hier gevoerd om dit kamp en de bijbehorende sloop op te ruimen.

20 Comments

 1. Het is belachelijk hoe groot IKEA het aanpakt. Ook hier bij Delft hebben ze uitgebreid en zijn nu 7 dagen per week open. Hoeveel spullen heeft een mens nodig?

 2. Ik vind het best zo, niks meer aan doen.

 3. Waarom moet toch alles steeds groter?

 4. Heb je niet een mooie foto van dat kamp en de bijbehorende autosloop in je archief?

 5. Idioot altijd dat iets op plekken moet waar al iets anders is, dat maakt het altijd minder leuk.

 6. die hier in groningen gaat ook uitbreiden in word dan de een na grootste van Europa

 7. Den mensch wilt altijd meer….

 8. hmmmmmmmmm had je vorige week bij Peter moeten zijn,
  er was er een omgevallen wat een toestanden zeg…………….

 9. prachtige foto’s, wat zijn ze imposant! Tja en waar het heen moet? Het houdt echt een keer op…

 10. Indrukwekkend die palen en die kranen.
  Heerlen krijgt blijkbaar een drielanden filiaal! 😉
  groetjes,
  Elmar

 11. Zo’n bouwplaats is altijd goed voor een leuke fotoshoot, zeker als er een paar grote kranen aan het werk zijn. Hoewel deze gigantische palen zonder die kranen waarschijnlijk nog een stuk beter tot hun recht zouden komen.
  Het opheffen van grotere woonwagenkampen, en het inrichten van kleinere locaties voor woonwagens – bij voorkeur in woonwijken – is landelijk beleid.

 12. Het levert wel mooie foto’s op Jammer at het van voorbijgaand aard is. Met dat woonwagenkamp was volgens mij van alles an de hand, of werd dat als argument gebruikt?

 13. en waar wonen die mensen nu? vraag ik mij af, ze hadden beter die mensen daar laten wonen

 14. Kent Belgie zelf eigenlijk Ikea…???

 15. Ik ga met Leibele mee. Te gek voor woorden dat zo’n woonwagenkamp moet wijken, zodat sho[[ing Duitsland hier terecht kan

 16. ’t Zijn zeker imposante gevaartes, maar waarom het allemaal steeds groter moet is voor mij ook een raadsel.

 17. Ten behoeve van Duitse consumenten een woonwagenkamp afbreken vind ik wel wat ver gaan hoor. Wat dat betreft klopt de vergelijking met die grafzerken helemaal.

 18. 😉 Die paar keer dat ik bij Ikea daar geweest ben, hoorde ik alleen maar Duits om me heen. In de Oostelijke mijnstreek zijn m.i. Duitsers meer dan welkom. De meeste mensen, die ik ken in die streek, kijken voornamelijk Duitse televisie, en luisteren veel naar Duitstalige muziek. Ze spreken een dialect dat zo nauw aan het Duits verwant is dat ze tegen Duitsers gewoon hun eigen dialect kunnen blijven spreken. 😉

 19. Bouwterreinen vind ik altijd een machtig mooi zicht, zeker met zulke kranen.
  En zo te zien wordt er fors uitgebreid. Blijkbaar zit er toch nog voldoende geld ergens.

 20. Groot, groter, nog groter, de allergrootste.
  Het kan niet op, de recessie moet overwonnen worden.

Geef een reactie