Toet toet boing boing
Toet toet boing boing

Toet toet boing boing

Klaag niet over het groot aantal auto’s op de weg. Iedere auto meer op de weg is een extra vrije parkeerplaats

Ik stoor me tegenwoordig steeds meer aan de rijkunst van de jongere garde. Geen ervaring, petje op, Golfje onder de kont en alles mag. Het lijkt af en toe blik op de weg of wegmisbruikers, maar dan zonder politie. Rood licht bestaat niet voor die gasten, knipperlichten zitten niet op een Golf, ene op de een of andere manier moet hun hoofd altijd in het midden van de auto zitten. Waarschijnlijk zijn ze zo stoned dat ze niet weten dat de autoradio ook een balansregeling heeft. Ze dulden niemand voor zich en laten dat met luid getoeter, begeleid door een flitsende verlichting duidelijk merken. Het zijn overigens niet alleen Golfjes, ook Honda Civic rijders doen hieraan mee. Of zou het gewoon macho gedrag zijn, geenitieerd door de diverse achtervolgingsprogramma’s op TV. Ik weet het niet, maar ook op de weg slaat de verloedering toe. Ik weet het, ik mag niet generaliseren en er zijn ook normale mensen die in een Golf rijden, maar toch… Ik geef geen commentaar bij het plaatje, dat kunt u beter zelf.

22 Comments

 1. Mijn ergste nachtmerrie’s zijn Alfa-Romeo’s ( niks Romeo’s meer aan , dat was hooguit 1 x voor Julia.. lang, lang gelee.. ) en Hummers.
  Gelukkig is de laatste failliet aan het gaan , nu de eerste nog.
  Bah, onfatsoenlijk rij-volk is dat zeg!

 2. Wat mij betreft winnen de BMW rijders (in alle leeftijden) het nog altijd van de Golfjes en Honda Civic coureurs. Volgens mij mag je niet eens een BMW kopen als je niet een bewijs van asociaal rijgedrag kan tonen! Onnodig links rijden, rechts inhalen, bumperkleven, maximum snelheid aan je laars lappen, mistlampen onnodig aandoen, parkeren op invalindenplek, dubbel parkeren, en dan mag je een BMW!

 3. Het plaatje snap ik niet.
  Ik ken die mensen niet.
  Automerken heb ik ook al geen verstand van.

  Ik reed laatst achter een 45 kilometerwagentje, en die gebruikte niet het knipperlicht.
  Levensgevaarlijk.

 4. Jan

  Ik weet weet en wie je bedoeld..Je doet er niets aan deze coureurs..Niet te veel van aantrekken en laat ze maar vliegen .Dat is het beste voor jezelf en daar kom je pas achter als je dagelijs op de weg zit. Gr. Jan

 5. Ik ben het helemaal met je eens Me! Ook sluit ik me aan bij Sanne wat betreft de vrachtwagens en de fietsers.
  Wat mij betreft halen vrachtwagens niet meer in. Verder bevreemd het me ook altijd dat mensen langzamer gaan rijden als ze gaan inhalen rijden ze eerst keurig de max. snelheid van 120 km/pu en halen ze in met maar 100! Dus wat mij betreft inhalen met minimaal de maximum snelheid!
  groetjes,
  Elmar

 6. Volgens mij zit er in het leidingwater een stofje waarvan jongeren een beetje gestoord van raken. Zie maar het agressief gedrag van velen van hen. Of het stofje zit als ballaststof in de chemicalieen dat weer in de Nederwiet als groeiversneller zit. Als jongeren willen auto rijden moeten ze dat maar op een kermis doen. daar zijn wagentjes die precies voldoen aan hun behoefte.

 7. Wat mij betreft klopt je beschrijving en zijn deze voertuigjes ook vaak aan hun uiterst donkere kleur te herkennen. Het fenomeen bestaat in mijn omgeving al zeker 40 jaar en ik kan niet zeggen dat het toe of afneemt. De leeftijd schommelt rond de 22. Rond die leeftijd zijn verkeersdrempels een uitdaging. Zo van: ‘kan ik van de ene naar de andere springen?’. Als ze 30 zijn en een kind hebben, dan verandert het zwarte golfje in een japanse middenklasser en roepen ze om het hardst dat er verkeerdrempels bij moeten komen tegen het tuig dat hen opvolgt.

  Eerlijk gezegd helpen al deze maatregelen dus weinig. De doelgroep is erg klein. Het is beter om actiever achter deze knoeiertjes aan te gaan. Gewoon kijken op welk adres en leeftijd zo’n wagentje geregistreerd staat en dan iets vaker in die buurt controleren. Vervolgens bij een overtreding als 3x te snel (voldoen ze rap aan) de auto een maandje afpakken.

 8. Sanne

  Ach zo kan ik ook de vrachtwagens hier gaan beschrijven, die niet weten hoe ze tussen de lijnen moeten rijden en kilometerslange files veroorzaken, omdat de vrachtwagen die 80 km/u rijdt perse ingehaald moet worden door een vrachtwagen die 80,0000000001 km/u rijdt..

  En niet te vergeten de fietsers die overal met 3 mensen naast elkaar rijden en niet weten wat richting aangeven is!

 9. Ik dacht ook zoeits als Ria, het bestaat al langer, maar het zijn steeds weer anderen. Die van 10 jaar geleden zijn nu onder de hand vader geworden en dan verandert er wat. Maar lastig blijft het.

 10. Het komt door die petjes, volgens mij snijden die een vitale bloedtoevoer naar een deel van de hersenen af waardoor je je ineens als een asociale malloot gaat gedragen. Zo zag ik gisteren Giel Beelen voor het eerst zonder pet, en dat leek ineens een heel redelijk persoon.
  ’s Ochtends op de radio heeft-ie vast die pet weer op, naar dat irritante geschreeuw te oordelen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.