De glasvezeltrein

Het was van de week een hele wereldreis voor mij om in Utrecht te komen en later op de avond weer naar huis. Normaliter pleeg ik dit soort reisjes met de auto te doen, maar sinds ze op het bedrijf een Business Card hebben ga ik ook wel eens met de trein. Om kwart over zes in Sittard opstappen en dan door naar Utrecht. Stop ho en weer terug naar Lunetten. Daar had ik in het Aristo gebouw een cursus Glasvezeltechniek. Fiber op het werk, en wellicht straks ook nog Fiber to the Home. Je wil tenslotte een beetje bij blijven. Aan het einde van de dag weer richting Utrecht, en dan wachten op de trein naar Maastricht/Heerlen. En laat net die een half uur vertraging hebben, iedereen boos, behalve ik want voor mij was die dus keurig op tijd, instappen en wegwezen heet dat dan en stomtoevallig kon ik meteen zitten. Tegenover me een friet etende behoorlijk gezette jonge meid. en naast me een mager scharminkel met een hamburger van de Burger King. Niet een frietje kon er voor mij af. Want dat was uiteraard een nadeel van instappen en wegwezen, 5 uur, nog niets gegeten en ik moest nog naar Gebrook. Volgens mij heb ik het record Pizza verorberen bij de Turk gebroken….

19 Comments

 1. Gelukkig heb je wat binnen gekregen

 2. Ojee, dat klinkt als een hele slechte planning.
  Kalm aan, en goed eten! Heel voornaam.

 3. Het gaat wel erg snel met dat glas. Heb ik hier ook laten aanleggen.

 4. kom ik nog even pesten…………….
  vanmiddag vrij lekker balkontijd,
  28 graden hier
  😉

 5. Bij ons ligt een enorme rol glasvezelkabel in de straat . . . VERGETEN IN DE GROND TE LEGGEN toen twee jaar geleden onze straat werd gerenoveerd. Nu dus internetten met max. 7Mbit/sec. Gggrrrr 🙁
  (En onze Turken maken ook al geen pizza’s)

 6. ocherm, wel leuk dat je Utrecht ‘aandeed’. Ik heb een jaarlang langs Aristo gefietst en vind het eigenlijk wel grappig te lezen dat je dus zo in de buurt was.

 7. Het schijnt dat NL, als een van de weinge landen, een hele glasvezel netwerk in de grond heeft zitten. Zou houden de grote bedrijven hun monopoly in stand.

 8. die met die hamburger was ik, mager? grrrrr

 9. ’t Aristo gebouw? Tjee, daar werk ik tegenover… 😉 Je was in de buurt zeg! Had ff gezwaaid of zo.

  Groetjes en fijn weekend.

 10. Die pizza zal na zo’n reis met een paar ‘trekopwekkers’ rondom je vast extra lekker gesmaakt hebben.
  Maak er een mooi en zonnig weekend van! 🙂

 11. Treinen in Nederland… je moet wel durven…

 12. pizza met onverzadigde glasvezelzuren…. da’s pas gezond.

 13. Die gezette dame zal alleen maar gezetter worden als ze zulk soort rommel blijft eten. Jij bent iig weer een stuk geleerder

 14. Dat was dus een hele reis, maar gelukkig aan het eind van de rit een heerlijke pizza!
  Maakt veel goed toch!
  Fijn weekend.

 15. ja die turkse pizza,s gaan er hier ook wel in.
  heerlijk
  😉

 16. Naar Nederlands begrip is zo,n treinritje een wereldreis. Onze afstanden in dit land zijn nu eenmaal niet zo groot. We zijn dus verwend. En dan niets te eten bij je hebben is natuurlijk een luxeprobleem. Gewoon lekkere broodjes van huis meenemen voor deze hele onderneming is in mijn ervaring het beste en het smakelijkste. Want zo,n friet of Burger King is uiteindelijk niet echt lekker.

 17. Pizza bij de Turk?

 18. Gisteren was er ernstige vertraging op Utrecht CS. Er reden helemaal geen treinen? Dan ga je voortaan weer fijn in de auto zitten!

Geef een reactie