sparen en beleggen


Lang voordat de kredietcrisis begon ben ik al gaan sparen voor mijn oude dag, of voor de kleinkinderen die er wellicht ooit nog gaan komen. Mijn liefde voor het vervoer op vier wielen komt ook hier tot zijn recht. En enkele van de modellen op de foto bent waarschijnlijk wel al eens tegengekomen hier op dit log. Maar nu even serieus, de waarde van mijn verzameling is niet zo groot, en dat is ook niet de bedoeling. Het gaat meer om het verzamelen. Lopen we ergens tegenaan kopen we het en anders gebeurd er maanden niets. In het begin was er een hoop kastvulling met wat oude troep. Die verhuist langzaam naar beneden en verdwijnt dan de rommelmarkt op. Ik wil maar 1 modelgrootte (1:43) en dat is alles. U ziet, de een spaar smurfen, de ander auto’s. U kunt klikken op de foto’s om de modellen wat groter te zien.


19 Comments

 1. Leuk toch zo’n verzameling!
  Doet me ook terugdenken aan de tijd dat ik zelf eens een oranje eendje reed.
  Fijn weekend.

 2. Sparen, ik doe het niet zo veel meer. Waar moet ik het allemaal laten… ik spaarde ooit miniatuurflesjes alcohol… en dat voor een geheelonthouder als ik…

 3. ze zijn wel er leuk hoor…………..

 4. Leuk hoor en het is ook een leuke blikvanger in je kamer denk ik 😉

 5. Het moet ergens in 1957 geweest zijn toen ik door m,n vader het eerste lid van de Dinky Toys Club hier in Nederland werd. Compleet met een foto van mij en m,n autootjes werd dat wereldkundig gemaakt in een vrijetijdsblad dat “na vijfen” heette.

  Al m,n autootjes ben ik al jaren kwijt.

 6. Daar staan er een paar die wel KEK zijn als ik het goed heb :-)Miniatuur auto’s hebben wat. ik heb er zelf ook een stuk of wat.

 7. wat een leuke verzameling

 8. Ah, aan het schaalmodel 1en het bewaren van de doosjes herken ik de ware verzamelaar. Mooi!

 9. had ze vroeger ook…
  Dinky- & Corgi toys,
  1 : 43

  heb er niet een meer
  spijtig genoeg

 10. Verdomd, ik meende hem al te herkennen, de Ford Zephyr. Iemand bij ons in de straat had er zo een in 1970. Ik heb ook nog wat automodelletjes uit mijn jongenstijd, maar geen plaats om ze op te stellen.

 11. Je hebt al een leuke verzameling opgebouwd.
  Ik loop al jaren rond met het idee om de auto’s, die ik ooit in mijn bezit heb gehad, op schaal te kopen, maar de eerste aanschaf moet nog steeds plaatsvinden …

 12. Mooie verzameling Me!
  Lijkt me leuk om zo met een verzameling bezig te zijn,
  ik zou alleen niet weten wat ik zou moeten verzamelen.
  groetjes en nog een fijne zaterdagavond!
  Elmar

 13. ja, dat heb ik met smurfen.
  Er zitten zeldzame bij, maar dat is puur toeval.

  Altijd leuk om andermans dingen eens te bewonderen, ziet er mooi uit.

 14. Ik verzamel niets :(, maar ik kan wel genieten van de verzameling van anderen en die van jou is leuk!

 15. Je hebt leuke modellen in je kast staan. Zelf verzamelde ik Efteling pins maar die verkoop ik nu. Ik koop er liever een lensje voor.

 16. Leuk, ik spaar andere dingen

 17. Mooie verzameling!Zelf spaar en restaureer ik ook autootjes, en heb me wegens de ruimte beperkt tot:
  alleen Corgi toys, alleen auto’s (dus geen landbouw/trein/vliegtuig etc.), van 1956 tot 1970, met doosje, schaal 1:43. En nog heb ik niet alles……

Geef een reactie