Donders, honderd
Donders, honderd

Donders, honderd

Diep ongelukkig was ik toen ik gisteren op de weegschaal stond. En dat terwijl we afgesproken hadden met de kinderen uit te gaan eten. Honderd stond daar, met drie nullen. En dat nadat ik me een hometrainer heb gekocht om wat aan mijn conditie te doen. Honderd, voor de een een mijlpaal, voor mij een schande. Langzaam maar zeker kwamen de kilo’s er weer aan. Ik vermoed dat mijn zucht naar zoetigheid en vette hap, met name naar koekjes en pinda’s me fataal zijn geworden. Ik had al zo’n donkerblond vermoeden dat het weer de verkeerde kant uit ging. Honderd, als dat nou op mijn levenskalender had gestaan, maar nee, alleen op de weegschaal. En dan te bedenken dat ik vroeger nooit zoetigheid tot me nam. Nu lijk ik eraan verslaafd. U snapt, er moet wat gebeuren, en snel ook, want ik, en een enkeling met mij, ben volgende maand jarig.

29 Comments

 1. En ik onderstreep wat Mikelodeon zegt over “waard” zijn. Zoek onder “roots” jan-feb 2008 bij haar. Jij bent heeel wat waard me! Al weeg je 200 (zolang je je er goed bij voelt). Graag een reactie als het kan… 🙂

 2. Het is verschrikkelijk oneerlijk verdeeld. Ik wil niet zeggen dat ik de 100 ambieer, maar ik moet een hormoontje slikken om -in ieder geval- op peil te blijven, dan wel in gewicht toe te nemen. Zoetigheid klinkt als troost (?) Sterkte Me! Het zit ‘m niet aan de buitenkant

 3. ik snap wel dat je ervan baalt. Toch gewoon die koekjes laten staan. En die Hometrainer heb je nog niet zo lang, dus je kan ook weer niet zo snel wat verwachten, gewoon doorgaan! en ook wat Red zegt klopt natuurlijk..het ligt eraan wat je lengte is

 4. Honderd klinkt wel erg veel, maar idd. Het heeft wel met lengte te maken. Je kunt ook je doelen bijstellen door te zeggen, dit is de grens, het mag geen 105 worden. Misschien voel je je dan ter plekke al heel gelukkig, waardoor je als vanzelfsprekend geen gelukskoekjes tot je hoeft te nemen.

 5. Hahaha, antoinette, wat gemeen. Ik dacht al, een hometrainer, dat is het begin van het einde. Doe gewoon, eet de helft minder (daar kun je best op leven) en beweeg normaal (niet op zo’n ding). Goed advies van mij, maar natuurlijk wil niemand dat horen.

 6. Ja ik snap het.
  En weetje: met de zomer komen ook de witbiertjes weer… tadaah! Calorierijk, maar o zo lekker.
  En met je verjaardag is het natuurlijk ook niet schraalhans die de keuken regeert..
  ojee ojee…
  Tip: Overal halve porties van maken , dan geniet je toch, maar niet te veel 🙂

 7. @frank: hahaha!

  ach, tsja… geen koekjes in huis halen…? Dan bezwijk je ook niet in een zwak moment. Ik prijs mezelf gelukkig met de genen van mijn moeder. Had ik die van mijn vader, dan zou ik ook een gevecht met de weegschaal hebben. Maar ik moet zeggen: ik heb altijd een groot ontzag voor mensen die heel lang bewust dingen kunnen laten staan. Echt!

 8. Het is gewoon een internationaal complot! De weegschalen spannen samen om de Nederlandse man met een pietsie overgewicht een complex te bezorgen. Het is niet voor niets dat weegschalen vrouwelijk zijn: ze geeft teveel aan!

  Frank-103
  (waarbij 103 niet slaat op mijn gewicht…..)

 9. ria

  Je bent toch ook heel groot en hebt vast zware botten en wie weet is het ook wel aangeboren 😉
  Dat rotgewicht ook altijd! Ik hoop dat het je lukt wat zaken te veranderen en wat kilootjes kwijt te raken, dat voelt ook prettiger.

 10. ik weet heel goed hoe dat voelt en ben regelmatig de magische grens van 100 overschreden. Goddank zit ik nu aan de goede kant en gaat dat gewicht gestaag naar beneden. Weet wat je eet en kijk heel bewust naar wat je in je mond stopt. Vaak zorgen we qua brandstof beter voor onze auto dan voor onszelf. Alle zoetigheden bv bestaan uit snelle koolhydraten, je verbrand ze snel en je hebt in no time weer trek ik meer ongezonde snelle koolhydraten. Wat voor mij erg goed werkt is suiker en vet vermijden (ook lightproducten)en meer (soja)eiwitten eten, heel veel drinken en flink bewegen.Als je echt aan je gewicht wilt werken zul je je eetpatroon moeten aanpassen andres wordt je een jojo wat erg slecht voor je lijf is. Afijn genoeg voor deze zondagmorgen. ik ga nog een rondje flyeren voor de Weight Loss Challenge die 9 april van start gaat.
  Pak het aan Me, je bent het waard!

 11. Honderd. Het kan beter je leeftijd zijn dan je gewicht. Ik ken het. Ik sport me rot, houd rekening met mijn eten, maar toch … Spartaans en verstandig leven. Het valt niet mee.
  Ik leef met je mee.
  EWIK

 12. Alles is relatief: ik zou heel blij zijn met 100 kilo. En inderdaad ieder pondje gaat door het mondje. Toch ken ik genoeg mensen zonder overgewicht, die ik meer zie eten en snoepen dan dat ik doe. Waarvan ik weet dat ze minder bewegen dan dat ik doe. Slank zijn is voor veel mensen geen verdienste maar een gift. 🙁 Maar dat is natuurlijk geen excuus.

 13. Ja, man elk pondje gaat door het mondje, daar is weinig tegen in te brengen.
  Ik hoop wel dat honderd maar twee nullen heeft, ziet er minder erg uit, dan de drie hierboven.
  Vanaf nu maar extra rondjes maken op de hometrainer, en de koekjes laten staan.
  Toch een fijne zondag!!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.