Limburg – Rothem
Limburg – Rothem

Limburg – Rothem

Gisteren zijn we de eerste paasdag goed begonnen met een wandeling rondom Rothem. Niet te ver om mee te beginnen, een kilometertje of zeven, maar wel bergje op, bergje af. Rothem is maar een klein dorpje en ligt tussen Meerssen en Maastricht, langs de A2. Aan de andere zijde, het gebied waar wij gewandeld hebben ligt het natuurgebied de Dellen/Meersenerbroek. Volgens de bordjes een Militair oefenterrein, maar dat hebben we maar aan een zijde gezien. We zijn er dwars doorheen gelopen en er vielen een paar dingen op:

 • Honden aan de lijn betekent direct de hond losmaken.
 • Alleen vrouwen wandelen met honden, meestal niet alleen maar samen met een andere vrouw.
 • Mannen wandelen met mannen.
 • Vrouwen alleen met een paard in het bos gaat niet goed.
 • Honden hebben niet altijd zin om te wandelen.
 • Militairen zijn zeldzaam.
 • Snapt u het, wij niet in ieder geval, maar zo levert dit soort taferelen voldoende gespreksstof op tot aan het einde van de wandeling. En voor de wandelaars, of zij die hier in Zuid-Limburg op vakantie komen kunnen de route nalezen op de wandelgids Zuid-Limburg. De foto’s zijn aanklikbaar voor een groter exemplaar.

  Militair ? Bloemetjes (paard) Koffie erbij
  (wijngaard) slak boerderij snel weg

  21 reacties

  1. Bordjes in de natuur met ‘verboden voor honden’ of ‘honden alleen aangelijnd’ hebben hun zin volledig verloren. De honden neem ik het niet kwalijk, maar je mag toch van hun baasjes verwachten dat ze kunnen lezen, en dat ze zich als normale burgers aan ge- en verboden houden … Maar nee hoor, die gaan allemaal lekker hun eigen gang. 🙁

   Mooie foto’s trouwens. Ik vind die van die boerderij wel intrigerend. We hebben hier in het noorden mooie boerderijen, maar Limburgse boerderijen met die binnenplaatsen zijn wel heel speciaal. In mijn jonge jaren heb ik ergens in de buurt van Valkenburg nog eens een nacht op de hooizolder van zo’n mooie oude boerderij geslapen.

  2. Was vroeger als zo toen ik in militaire dienst zat, voor mijn nummer in 1972. De vijand, toen nog de Russen, hoefden tussen vrijdag 17:00 uur en maandag 08:30 uur niet op enige tegenstand te rekenen.
   Trouwens ik volg je blog de laatste paar dagen. Mooie foto’s, kan niet anders zeggen.

   Fijne dag nog
   John

  3. De Dellen worden/werden vaak gebruikt als oefenterrein voor de Nationale Reserve (Natres), in ieder geval toen ik daar lid van was (1979 tot 1989). Verder zijn/waren er wel eens bivaks van andere eenheden. Je kunt er in ieder geval heerlijk wandelen (of als militair tijgeren). je moet alleen niet schrikken van een losse flodder of zo!

  Reageren mag, maar hou het netjes...

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.