Modelvliegen, hobby of niet

Laten we voorop stellen dat iedere hobby geld kost, ook de mijne. Maar hoeveel geld is je hobby je waard, en ten koste van wat wil je die beoefenen. De modellen waar we mee vliegen zijn meestal of zelf gebouwd, of hooguit 100 euro. Maar dat geld niet voor iedereen. De helikopter die u hier ziet is ook een model, maar wel met een prijskaartje. Denk maar een aan zo’n 8.000 euro. Een echte jet om mee te vliegen kost ca 10.000 a 12.000 euro. Als ik thuis zou komen met het verhaal dat ik eventjes pech had en zeg maar even voor 10.000 euro in de grond heb geboord vind ik het geen hobby meer. Maar goed, ook deze mensen beleven daar hun plezier aan. En als ze het geld er voor over hebben, voor mij mogen ze. Ik maak het liever zelf, ook dat is een hobby. Maar, en dat mag ook gezegd worden, mooi is die heli wel, en het vliegt als een echte…(uiteraard zijn de foto’s aanklikbaar)

24 Comments

 1. Met een helikopter vliegen lijkt me tof, maar niet voor tienduizend euro.

 2. De prijs vind ik ook te heftig, maar mooi is ie wel 😀

 3. Wie het breed heeft, laat het breed hangen …
  Ik zou er niet aan moeten denken om zo’n duur toestel van een duizend of wat de grond in te boren.

 4. Heel mooi om te zien, maar pffffffff wat een geld

 5. Prachtig, al zit ik liever zelf aan de knuppel.

 6. Zo zijn er altijd bazen boven bazen.
  En de echte rijke stinkerds hebben een echte helicopter als hobby, of ze doen een ruimtevaartvluchtje.

 7. Ik vind jouw hobby van zelf maken veel leuker. Het lijkt me ook vel spannender, van doet-ie het of doet-ie het niet.

 8. Er zijn mensen die erg veel geld aan een hobby kunnen besteden!

 9. tis wel een gaaf ding natuurlijk, maar zoveel geld………………..

  wees jij maar trots op je eigen bouwsels

 10. Dure hobby!
  Maar het lijkt me veel ook meer voldoening geven als je zelf je model hebt gebouwd!
  De heli is wel mooi!
  groetjes,
  Elmar

 11. dat is zeker wel veel geld, maar wel mooi. Als ie maar niet neer stort, dat is wel een ramp. Het lijkt net een echte heli.

 12. Hobby is tijd en/of geld, waarbij tijd ook geld is. Zo kan je natuurlijk 1000 uur in een helicopter steken, maar je kan ook 1000 uur gewoon werken en die 15.000 euro die dat oplevert in een helicopter steken. Zelf zou ik beide niet doen, maar ik ben nu eenmaal lui en dus milieuvriendelijk. 🙂

 13. Het ziet er heel mooi uit maar als ik de eigenaar was, zou ik hem aan de grond houden… want als er iets mee gebeurt…
  Nou nee, dan kies ik liever iets goedkoper en als je zelf iets gemaakt hebt, lijkt het me nog meer voldoening te geven of niet dan?

 14. Willik ook! Maar dan wat groter, met een piloot erbij. Maak ik een landingsding op mijn dak. Met een stopcontact om het op te laden. En hij moet wel snel zijn, liefst met een raket-op-het-dak! 😉

 15. Een hobby moet wel grenzen hebben vind ik

 16. ach wat is e12000 ; je koopt er nog geen behoorlijke hasselblatt van…..

 17. Ieder zijn ding, maar ik vind dit meer pochen dan een hobby. Wat jij doet is echt een hobby, omdat je het ook nog eens zelf maakt. Mooi is zo’n helicopter wel natuurlijk.

 18. En dan ook nog van die rotjongetjes uit Amsterdam Slotervaart erbij met bakstenen?

 19. Dat is geen hobby meer, dat is meer laten zien hoeveel geld je hebt 😉

 20. Zo zijn er ook mensen die hun serie van zes borden vervangen door een nieuwe serie wanneer maar een van de zes borden beschadigd is. Vind ik persoonlij zonde. Maar ieder z’n ding. En laat het dan liever weggeven aan een startend student of een ex-bajesklant die na 5 jaar cel weer een bestaan moet opbouwen. Bijvoorbeeld. Alles beter dan gewoon in de kliko dumpen.

 21. het is zo ook niet van een echte heli te onderscheiden. Je kunt het met een hobby net zo gek maken als dat je zelf wilt en ik denk ook dat je, als je zoals jij, zelf je vliegtuig bouwt je nog veel meer plezier beleeft. Behalve dan als ie ter aarde stort 😉

 22. Volgens mij verleg je je grenzen naar mate je meer geld verdiend/krijgt of hebt. Win maar eens de Jackpot, dan wordt de verleiding toch erg groot, denk ik.

 23. Whow wat een bedragen.
  Het moet wel leuk blijven…toch.
  Fijne dag

 24. Dat zijn forse bedragen voor een hobby. Als ik het al zou kunnen besteden zou ik het er niet voor over hebben.
  Zelf maken lijkt me ook een stuk leuker.

Geef een reactie