De wekker
De wekker

De wekker

Een klok die stil staat loopt twee keer per dag gelijk, en dat kun je van de meeste andere klokken niet zeggen

Nooit zal ik het verhaal vergeten van de wekker. Mijn opa had een oude wekker die het af en toe niet deed. Mijn vader, een beetje a-technisch, zou dat wel even opknappen. Een druppeltje olie, wat onderdelen schoon maken en het zou klaar zijn. Totdat per ongeluk de opwindveer er uit schoot. Toen deed de wekker helemaal niets meer. Maar niet gezeurd, achterplaat van het huis eraf, en toen vielen bijna alle tandwieltjes eruit. Met een rood hoofd heeft hij de hele middag gesleuteld met een vergrootglas erbij en hij hield alleen maar een paar schroefje en enkele onderdelen over. Garantie tot aan de deur natuurlijk. Alwaar mijn opa er achter kwam dat de wekker wel erg goed liep. Ongeveer twee maal zo snel als voorheen. Maar ach, mijn opa had hetzelfde euvel als ik heb, en niet echt een wekker nodig. Een goede biologische klok is voldoende…

15 reacties

  1. Mooie vent die pa van jou! 😀 Doet mij wel een beetje aan mijn broer denken die ook wel eens iets dergelijks geflikt heeft en om eens iets te repareren een stuk leer uit een van mijn moeders schoenen had geknipt. Haha, hij was nog lang niet jarig hoor!

  2. Ik heb de wekker 300 dagen per jaar alleen voor de zekerheid aanstaan. Meestal ben ik eerder wakker. Alleen met de wisseling winter/zomertijd en vice versa duurt het even voor ik weer in het “ritme” zit. Voor mij mag het het hele jaar zomertijd zijn, Zomers lekker lange avonden licht. De winter boeit me niet.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.