Hobby in PHP en WP

Naast modelbouw cq modelvliegen als hobby heb ik uiteraard ook nog mijn blog. Het onderhoud, ook onder de motorkap doe ik geheel zelf. Inmiddels heb ik een aantal sites zelf gebouwd of mee ontwikkeld of gestyled, een aantal daarvan staat aan de rechterkant onder koppelingen: The Ring. De zakelijke sites uiteraard niet. Op de een of andere wijze spreekt zich dat rond. In de afgelopen maanden heb ik ook enkele medebloggers mogen ondersteunen. De enige voorwaarde die ik daar voor mezelf aan gesteld heb is dat het reeds een min of meer geregelde bezoeker van mijn site moet zijn, of die vragen heeft m.b.t. het theme wat ik gebruik. Zo blijft het hobby en leuk, ik kan niet de hele wereld helpen. Het leukste zijn de uitdagingen. Het heeft een nadeel, soms kom ik tijd tekort om zelf een blog te maken, en moet ik zoals vandaag mijn autoblog even opschuiven. Gewoon geen tijd gehad en teveel bezig geweest met mijn Hobby’s zullen we maar zeggen. En wat zijn nou een paar uur op een mensenleven, niets toch.

18 Comments

 1. … vriendelijk hulp is ook een pre!

 2. ik voel me wel aangesproken, gelukkig is het nu weer inorde!

 3. En java, daar ben ik dol op.

 4. De voorwaarde die je stelt kan ik goed inkomen,

 5. Knap dat je zo allemaal sites in elkaar kunt zetten. Dat is niet iedereen weggelegd!

 6. Leuk die hobby me!
  Maar ook voor jou zitten er maar 24 uur in een dag, dus moeten er keuzes worden gemaakt.
  groetjes en nog een fijne rustige zondag!
  Elmar

 7. Houd wel je grenspaaltjes in de gaten. Laat je niet verleiden deze te verleggen want dan raak je steeds verder van huis.

 8. Krijg ik nu dat liedje uit Het schaap met de vijf poten in m,n hoofd.

 9. We zijn op de wereld om elkaar te helpen.
  Maar je kan niet iedereen helpen.
  keuzes maken, en zien wat je kan en waar je schik in hebt.

 10. Je kunt nu eenmaal niet alles tegelijk doen

 11. PHP en CSS zitten voor mij nog steeds vol geheimen en raadselen, daarom laat ik mijn theme maar zoveel mogelijk basic, zodat ik ook niets kan vernielen … 😉

 12. Ik denk alleen dat de titels ‘Blog van Me!’ en ‘Links van Me!’ gewisseld zijn. Volgens mij ben ik wel een link van Me!, maar is mijn log toch echt niet van Me!. 🙂

  Ik assisteer wel wat mensen met PC-gebruik. Ook daar is veel behoefte aan en ook daar moet je oppassen dat het geen dagtaak wordt. Op het forum van web-log help ik zeer af en toe als ik merk dat de forum-moderators er zelf niet uitkomen. Sinds de laatste versie van web-log/Typepad is daarmee vrijwel alles mogelijk met html en scripts. De voorwaarde is dat ik het zelf ook moet zien zitten. Ik ga mensen echt niet helpen met het maken van ellendige popups of dergelijke.

 13. Bij familie en vrienden sta ook ik bekend als degene die wel even naar de pc kan kijken om een probleempje hier of daar op te lossen. Met net iets meer kennis dan de gemiddelde pc-gebruiker lukt het me meestal wel het probleem uit de wereld te helpen.

  Fijn weekend voor iedereen
  Groetjes
  John

 14. Zo heb ik ook al diverse bloggers geholpen, maar er zit ook een keerzijde aan.

 15. Het geeft altijd een goed gevoel iemand ergens mee te kunnen helpen 🙂

 16. idd nu eerst maar weekend vieren, dan werk je toch niet?

 17. Mensen helpen met je eigen hobby is altijd leuk. Voor die mensen voor jezelf.
  Dat er dan eens geschoven moet worden is vrij logisch.

 18. Niet vergeten adem te halen hoor..!!
  En nu lekker weekend vieren.

Geef een reactie