Den Bosch en vrolijk Pasen


Gisteren was ik voor de eerste keer in het centrum van Den Bosch. Toch knap dat ik daar 55 jaar over heb gedaan. En wat doe je dan als je daar bent, uiteraard wat cultuur opsnuiven. Gezien het zeer mooie weer hebben we dat gedaan door een tocht te maken over de riolen van Den Bosch. Sorry, over de voormalige riolen van Den Bosch, de Binnendieze. Het vertrekpunt, een beetje verdekt opgesteld, was de Molenstraat. Oeteldonk vanuit kikkerperspectief zullen we maar zeggen. En te woord gestaan door een wel zeer deskundige gids. Of alles waarheid was wat hij in dat kleine uurtje verteld heeft weet ik niet, maar ik ben wel even anders tegen de stad aan gaan kijken. Gelukkig hadden we vlak ervoor wat gegeten bij Kees Kroket, want of we er nog wat hadden bij gekregen na de tocht weet ik niet. En nee, vraag niet waar ik de auto had staan, dat zeg ik toch niet, anders staat daar straks iedereen. Maar alle gekheid op een stokje, een hele mooie stad met nog voldoende historie in zich en niet te modern zoals Eindhoven. Voor de echte zuiderlingen onder ons, als je in Sittard moet kiezen uit de trein naar Heerlen of Maastricht, kies dan Maastricht (of zet je in Sittard op de markt). En voor een ieder, een paar hele fijne paasdagen.
De foto’s zijn aanklikbaar. De bovenste foto trof ik zo aan bij de foto’s van vandaag. Pas na roteren wist ik wat het was. Een grappig neveneffect, maar het had gekund.


19 Comments

 1. Ik ben wel eens in den bosch geweest, maar nog nooit in de riolen

 2. En niet naar het Jheronimus Bosch Art Center geweest?

 3. En een tochtje over de BinnenDieze is zo leuk. Heb hem al 3 keer gemaakt, iedere keer een andere gids, iedere keer een ander verhaal. Heel vermakelijk.
  Geef de volgende keer een gil, dan gaan we een bakkie doen 🙂

 4. Die foto’s zijn puur kunst.

 5. Dat lijkt wel een alien aan het einde van de tunnel.

 6. Den Bosch is een mooie leuke gezellige oude stad!
  De foto is op beide manieren mooi!
  groetjes en nog een fijne tweede Paasdag!
  Elmar

 7. Mooie foto’s ben nog nooit geweest. Zo zijn er nog veel steden die ik moet bezoeken in NL.

 8. mooie plaat, goed van kleur en compositie.

 9. Van zo’n mooie ondergrondse kunnen ze in Amsterdam nog wat leren. 🙂
  Goeie dagen verder!

 10. De eerste keer in Den Bosch en jij gaat de riolen verkennen… volgens mij doen niet veel mensen dat! Wel dan?
  Je hebt er een leuke foto gemaakt, vooral de verticale kan ik smaken.

 11. Altijd leuk, een oude stad ontdekken.
  Ik ben daar nog nooit geweest.
  Misschien komt het er nog eens van.

 12. haha en dan moest je van de week lachen om mijn -6 jaar 🙂 Ik vind de foto’s wel apart moet ik zeggen

 13. Jaja, Den Bosch is mooi. En Heerlen is inderdaad het Eindhoven van Limburg, maar dan twee keer zo klein en twee keer zo erg.
  Ik moet hier weg… (Eindhoven)

 14. Wie gaat er nou met dat prachtige weer in een riool zitten…

 15. den bosch is idd de moeite waard……….

  vrolijk pasen, geniet ervan

 16. Ja, voor jou ook een vrolijk pasen.
  En zeker Den Bosch is de moeite waard om gezien te hebben.

 17. Ik ben anders nog nooit in zeeland geweest.

Geef een reactie