Fiat 500
Fiat 500

Fiat 500

Nee, niet alle retro auto’s hebben mijn voorkeur. Niet de new Beetle, de Mini, of de Fiat 500 hebben mijn voorkeur. Het liefste zie ik het origineel. Vooral het kleine rugzakje, de topolino, de cinquecento, het bolleke ofwel de fiat 500 vind ik in de oude uitvoering stukken mooier. Aan de ene kant heb ik mijn roeping gemist. Het mocht niet van mijn ouders, aan de andere kant had ik natuurlijk gewoon moeten doorzetten en voor automonteur moeten gaan leren. Het lijkt me een heerlijk vak en volgens mij is aan het restaureren van auto’s goud geld te verdienen. Maar ik dwaal af. De kleine Fiat 500 werd in 1936 geentroduceerd en bleef tot 1975 in productie. Alles bij elkaar werden er meer dan 3.5 miljoen exemplaren van gemaakt en er zijn er nog voldoende in omloop. Een foto zegt meer dan duizend woorden. Voor dit model is een foto genoeg… u kunt hem wel vergroten.


15 reacties

  1. Mijn oudste zoon staat op het punt om het bedrijfje van zijn beste vriend te gaan versterken http://www.carsavers.nl/ Op dit moment staat er een Volvo Bertone 262 aan het opknappen en daarna staat een Volvo 544 op het programma. Dat waren nog eens auto’s. Veel beter dan die domme windtunnelbakken van tegenwoordig 🙂 En het fiatje hierboven is een snoepie. Kan de retrovariant nooit en te nimmer tegenop. Hoe hebben ze het kunnen verzinnen :S

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.