Wolverine – door Frank (van IkFotograag.nl)
Wolverine – door Frank (van IkFotograag.nl)

Wolverine – door Frank (van IkFotograag.nl)

Toen in Kerkrade, enkele jaren geleden een dierentuin geopend werd, stond in het overzicht, dat ze ook veelvraten (wolverines) zouden hebben. Ik had die dieren nog nooit in het echt gezien. Dus ik ben er naar gaan kijken. Niet dus! Ik ben in drie jaar tijd, ook drie keer naar Gaiapark geweest en nu voor de derde keer, nu heb ik ze pas eindelijk gezien. De eerste keer had het gekund, dat ze er nog niet waren. De dierentuin was nog maar pas geopend. De tweede keer stond er zoveel onkruid in hun omheininge dat er eigenlijk weer niets te zien was. Ik dacht toen een poot tussen de brandmetels te zien. Iemand zei eens tegen me “veelvraten, die hebben ze daar helemaal niet”. Maar ze zijn er toch! Nu was de omgeving van de Wolverines netjes bijgehouden. En jawel ergens in de midden onder een boom lagen een paar hoopjes bruine vacht.e Ze sliepen nog, denk ik. Een paar uur later was de zon door gekomen en bleek dat beide dieren ook nog bewogen. Eentje was zo aardig om zelfs op zijn rug te gaan liggen, zich eens lekker uit te strekken en eens heerlijk te gapen.e Voor een beschrijving van deze dieren, klik op deze link naar de wikipedia.

Zie hieronder enkele foto’s die ik gemaakt heb (aanklikken voor een grotere versie).

17 Comments

  1. Over mijn swingende melk: zwarte onder- en achtergronddoek, daarop mijn glas met melk, camera met kitlens op statief ervoor, afstandsbediening in de hand ‘continue fotostand’ (foto’s snel achter elkaar), zelf gooi ik er dan iets in (rolletje plakband in mijn geval) en dan hopen dat het ene moment erbij zit.

    1. Dat was diep triest ja! En ook nog meerdere keren in de loop van de twintigste eeuw. Steeds als er eentje dood ging werd ook nog een nieuwe beer in gezet. Ik geloof dat het er pakweg 10 in totaal zijn geweest, in de loop van de tijd. De wolverines hebben gelukkig heel veel meer ruimte in Gaiapark.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.