Reliant Rialto 1982-1998
Reliant Rialto 1982-1998

Reliant Rialto 1982-1998


De auto kwam ik deze week ergens langs de weg tegen, ik dacht uitstappen en een foto maken. Ergens langs de weg was in Hoensbroek op de Amstenraderweg. Rialto staat er voor op, maar de zoektocht daarna leverde alleen een aantal bruggen in Venetie op. Dan maar naar de RDW om te zoeken op het kenteken, en ziedaar, het was een Reliant Rialto GLS uit 1988 met een 4 cylinder 848cce benzinemotor met 29 kW. Reliant is een Britse autofabrikant die voornamelijk driewielers produceerde. Begonnen als een soort vespa scooter met huif en uitgegroeid tot deze Rialto. De auto’s werden in Nederland geemporteerd door Waaijenberg. In 1998 is Reliant gestopt met de productie van auto’s.

Btw, voor degene die het niet weten, vandaag ben ik weer een jaartje ouder geworden mijn bouwjaar is 1953, juist ja, een rampjaar…


18 Comments

  1. Van harte gefeliciteerd en nog vele jaren in gezondheid, geluk en al dat soort dingen, Sjoerd. Maak er een gezellige avond van!
    Bij zo’n autootje heb ik altijd maar het idee, dat het bij de eerste de beste bocht op z’n kant gaat …

  2. Ten eerste, van harte gefeliciteerd!
    En ten tweede, dat is een auto die opvalt, hier in de omgeving rijdt ook ze eentje, en die kom je dan zo nu en dag tegen.

    het is minder kans op lekke banden.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.