Stadspark Oranje Nassau
Stadspark Oranje Nassau

Stadspark Oranje Nassau

Midden op het terrein waar vroeger de kantoren van de particuliere mijn Oranje Nassau 1 lag, is men bezig met de laatste hand te leggen aan de nieuwbouw voor het CBS in Heerlen. De oude locatie voldoet niet meer en dus moet er maar weer een nieuwe locatie gebouwd worden. Het ontwerp dat moest passen in de ontwikkelingsplannen van het stadspark Oranje Nassau, waar ook het nieuwe station Heerlen in ligt. Of het mooi is wordt aan ons niet gevraagd, dat beoordeeld de gemeente wel voor ons. Of het noodzakelijk is voor ons, bepaald ook de gemeente wel voor ons. Of het verstandig is om zoveel te investeren, bepaald ook de gemeente wel. Ofwel de gemeente Heerlen doet ook mee aan de onderlinge concurrentie strijd om maar zoveel mogelijk groen te bebouwen. Alsof er niet al genoeg leegstand in kantoorpanden is. Die blijven alleen staan om de bordjes te huur op te hangen. Overigens heb ik niet de illusie dat dat alleen hier gebeurd. Na een artikel bij Anders zijn me de ogen een stukje verder open gegaan.

CBS nieuw stationszijde CBS nieuw stationszijde
CBS nieuw stationszijde CBS nieuw CBSweg

14 reacties

  1. Op dit moment is het natuurlijk wel goed voor de economie en de bouwsector in het bijzonder. Maar je hebt gelijk er staat zo veel kantoor ruimte leeg, men kan dat beter of eerst vullen of afbreken en nieuw bouwen, want aan lege staande kantoorruimtes heeft niemand iets.
    groetjes,
    Elmar

  2. Hier is het al weinig anders. Aan de oostkant van Drachten wordt momenteel een gigantische oppervlakte bouwrijp gemaakt voor de aanleg van een nieuw bedrijventerrein. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen, dat een groot deel van het industrieterrein aan de westkant enige jaren geleden wel een flinke opknapbeurt heeft gehad.

  3. Die oude gebouwen ‘voldoen niet meer’, is dan altijd het verhaal. Tientallen jaren konden mensen daarin werken, en ineens kan het niet meer. Nee, tegenwoordig dien je overal vriescelachtige airco te hebben, waardoor ik het permanent koud heb in de zomer als ik moet werken.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.