Stadspark Oranje Nassau

Midden op het terrein waar vroeger de kantoren van de particuliere mijn Oranje Nassau 1 lag, is men bezig met de laatste hand te leggen aan de nieuwbouw voor het CBS in Heerlen. De oude locatie voldoet niet meer en dus moet er maar weer een nieuwe locatie gebouwd worden. Het ontwerp dat moest passen in de ontwikkelingsplannen van het stadspark Oranje Nassau, waar ook het nieuwe station Heerlen in ligt. Of het mooi is wordt aan ons niet gevraagd, dat beoordeeld de gemeente wel voor ons. Of het noodzakelijk is voor ons, bepaald ook de gemeente wel voor ons. Of het verstandig is om zoveel te investeren, bepaald ook de gemeente wel. Ofwel de gemeente Heerlen doet ook mee aan de onderlinge concurrentie strijd om maar zoveel mogelijk groen te bebouwen. Alsof er niet al genoeg leegstand in kantoorpanden is. Die blijven alleen staan om de bordjes te huur op te hangen. Overigens heb ik niet de illusie dat dat alleen hier gebeurd. Na een artikel bij Anders zijn me de ogen een stukje verder open gegaan.

CBS nieuw stationszijde CBS nieuw stationszijde
CBS nieuw stationszijde CBS nieuw CBSweg

14 Comments

 1. Geldverspilling, dat komt echt overal voor.
  Zonde,.

 2. Ons park kon je onlangs op de TV zien.

 3. In Amsterdam worden er ook nog steeds kantoren gebouwd terwijl er genoeg leeg staat. Misschien toch een taak voor de overheid om nieuwbouw af te remmen?

 4. hier precies hetzelfde………….
  alle mooie dingen worden gesloopt en de nieuwe zien er niet uit

 5. Op dit moment is het natuurlijk wel goed voor de economie en de bouwsector in het bijzonder. Maar je hebt gelijk er staat zo veel kantoor ruimte leeg, men kan dat beter of eerst vullen of afbreken en nieuw bouwen, want aan lege staande kantoorruimtes heeft niemand iets.
  groetjes,
  Elmar

 6. Ik hou toch meer van oude Gebouwen, ben het met Chantal eens

 7. Tja, wat kan ik ervan zeggen. Wat is mooi? Ik vind het allemaal nogal rechttoe en rechtaan, niets bijzonders, behalve dat het gedeeltelijk op wel heel dunne poten staat…

 8. Al dat geld dat het CBS verdient met uitrekenen waar elk jaar weer het meeste geld aan op gaat zal toch ergens aan uitgegeven moeten worden.

 9. zonde van de money. 🙁

 10. Hier is het al weinig anders. Aan de oostkant van Drachten wordt momenteel een gigantische oppervlakte bouwrijp gemaakt voor de aanleg van een nieuw bedrijventerrein. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen, dat een groot deel van het industrieterrein aan de westkant enige jaren geleden wel een flinke opknapbeurt heeft gehad.

 11. Er wordt veel te weinig gekeken naar bestaande bouw om die te hergebruiken, jammer, want dat zou veel goedkoper zijn ook

 12. Ik zie er ook het nut niet van hoor. Wat je zegt, er staat genoeg leeg…

 13. Soms (vaak) kan het niet op en gaat het meer lijken op wat de buren doen, doen wij ook.
  Maar of het allemaal nodig is..??
  De gemeente weet het…..
  Succes vandaag weer he, de vakantie zit er weer op.

 14. Die oude gebouwen ‘voldoen niet meer’, is dan altijd het verhaal. Tientallen jaren konden mensen daarin werken, en ineens kan het niet meer. Nee, tegenwoordig dien je overal vriescelachtige airco te hebben, waardoor ik het permanent koud heb in de zomer als ik moet werken.

Geef een reactie