Van uw reporter
Van uw reporter

Van uw reporter(click picture) 06-05-2009 Brand in Pieterstaat Geleen

Toen ik gistermorgen met de auto naar het werk reed werd ik in Munstergeleen al getroffen door een smerige brandlucht. Verder door richting Geleen werd ik aangehouden door de politie en mocht ik niet verder rijden. maar moest ik omrijden. Niet dus, het was net 6.45 en ik kon wel even kijken wat er aan de hand was. Midden tussen de huizen aan de Pieterstraat in oud Geleen stond een loods met wat ik uit hopelijk goedingelichte bronnen gehoord heb spijkerbroeken in brand. De brandweer was net aanwezig (6.32 en 6.39 volgens de uitruk-tabel) en nog volop bezig met het uitrollen van materieel (op de achtergrond de hoogwerker al in actie). Na een quick shot toch maar snel naar het werk. Blijf ik toch met de vraag zitten waarom dit soort activiteiten midden in een druk bebouwde woonwijk moeten plaats vinden, terwijl aan de rand van Geleen industriepanden gewoon leeg staan. De foto’s zijn van uw reporter uiteraard.(click picture) 06-05-2009 Brand in Pieterstaat Geleen

16 Comments

  1. Het heeft vast een reden dat het daar gevestigd zit, dat heeft meestal gewoon met geld te maken.

    Brand is altijd erg vervelend, maar als het geen woonhuis is vind ik het altijd minder erg.

  2. Brand is nooit leuk. Niet in een spijkerbroeken-atelier, niet in een vuurwerkfabriek, niet in huis. Redstar heeft trouwens een punt maar helaas klagen de meesten liever achteraf in plaats van vooraf “al die moeite” moeten doen om een bezwaarschrift te schrijven (ongeveer 20 minuten) of in te spreken tijdens een lokale raadsvergadering (een kwartier). Zo beschouwd is klagen veel vermoeiender. Dan haal ik nu een motto van mij weer even aan:”Als meer mensen lui zouden zijn leefden wij in een prettiger wereld”

  3. De vraag waarom zoiets in woonwijken moet houdt vele mensen bezig, behalve de overheden schijnbaar. De gevolgen die keer op keer naar voren komen helpen daar helaas niks aan.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.