Green Delivery by FedEx
Green Delivery by FedEx

Green Delivery by FedEx

Caravans willen helemaal niet op vakantie. Vandaar dat die auto’s zo hard moeten trekken

Als je dan toch pakjes rond moet brengen in een stad waar een auto veel te lastig is kan dat toch beter in onderstaand voertuig wat momenteel dienst doet als bezorgdienst voor pakketpost in Parijs. Licht, te gebruiken als fiets, maar als het te zwaar is ook elektrisch aangedreven, en goed passend in de filosofie van FedEx. Een vervolg op de Riksja, maar dan voor pakketjes. Daar waar de passagier zaten in de Urban Cab, zit nu de post in de Urban Cargo. Gedurende de testperiode zijn ongeveer 2400 pakketjes met twee van deze driewielers bezorgd. Dat komt neer op 15 pakketjes per uur. De proef is zo goed geslaagd dat er onmiddellijk meer exemplaren besteld zijn. Plaats van handeling in dit geval is uiteraard Parijs, Where Else…. Bijna 40 procent van de Franse bevolking is voor het gebruik van dit soort voertuigen door bedrijven om op deze wijze het milieu te ontzien. Waarom zijn er hier in Nederland niet wat meer van deze initiatieven. Met de bakfiets Amsterdam in is toch niet echt een alternatief, alhoewel, met een elektromotor en overdekt begint het erop te lijken.

Specificaties:
Electrically-assisted tricycles: “Urban-Cargo”
Power: 250 Watt motor
Capacity: 1.5 m3
Speed: 20 km/hour
Range: 40 km or 6 hours
Eco-design vehicle


Fed EX groene fietsen

14 Comments

  1. Ik vond de spreuk ook al heel treffend!

    Hier in Zwolle rijden fietscouriers rond met aanhangertjes. Ze hebben een bloeiende handel! Deze overdekte versie kwam ik toevallig vandaag in de stad tegen. Als taxi!

  2. Er wordt in ons land veel te weinig gedaan om dit soort ontwikkelingen te stimuleren. Het duurt even, maar uiteindelijk zal dit soort ontwikkelingen hier ook wel doordringen, maar we zouden veel meer een leidende rol op ons moeten nemen. Juist deze tijd biedt kansen, maar die moeten dan wel (financieel) mogelijk worden gemaakt.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.