Kunstwerk Schinnen

Kunstwerk Schinnen


Ceres, kunstwerk van Lo van der Linden, heeft een nieuwe locatie: een weiland tussen Schinnen en Puth. Op de plaats waar ooit het klooster stond, staat het nu als blikvanger op de weg van Schinnen naar Puth. Ceres is het symbool voor de couleur locale van Schinnen. Het bier (Alfa), de stroop (Canisius), de Sjwekeser Rengeloate en uiteraard alle landbouwproducten in de omgeving. Ceres, een oergodin van de Romeinen stond immers voor de akkers en de boeren, de vruchtbaarheid. Of het mooi is, ik geloof van wel. Het lijkt wellicht klein, maar ik schat het gauw een meter of vier hoog. Het staat in ieder geval daar beter dan op de oude locatie bij het gemeentehuis. Ik rij er iedere dag langs als ik naar mijn werk ga. Voor mij staat het gewoon voor alweer een dag werk… Nog vier met vandaag erbij.


15 Comments

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: