Niks, nakkes, nada

Niks, nakkes, nada, oftewel Zero. Normaliter treft u hier de wekelijkse auto aan. Maar vandaag maken we een uitzondering. En wel voor de Zero, een milieuvriendelijke motor die in Amerika ontwikkeld is. Neil Saiki is de ontwerper en eigenaar van deze machines, die net in London en Paris hun debuut maakten. De Motor is geheel geruisloos en loopt op een elektromotor. Het is een van de lichtste motoren en het verbruik in euro’s is ca 1 cent per kilometer. In 5 seconden tot ca 100 km/uur is ook niet echt slecht. Dat beloofd nog wat. Het enige wat ik niet weet is wat het apparaat moet gaan kosten. Maar met dat verbruik moet je dat er toch zo uit hebben. In Amerika loopt de verkoop als een trein, en in Europa zijn er ook reeds 120 verkocht. Naast de elektromotor zitten er nog meer innovatieve zaken op, zoals o.a. speciaal ontwikkelde remmen en een frame van lichtgewicht vliegtuigaluminium.


(click picture) De Zero

16 Comments

 1. Ik heb niets met motoren

 2. Ziet er mooi uit. Toch vind ik lichte motoren er kwetsbaar uitzien.

 3. misschien iets voor de Hells Angels ?

 4. Het gaat nog helemaal goedkomen met het milieu!
  Die dingen worden steeds beter!
  En goedkoper.

 5. He is wel een mooi ding natuurlijk maar ik denk toch dat de stoere motorrijder voor het harde milieuonvriendelijke geluid van de motor gaat

 6. niet mijn smaak als ik motor zou rijden………….

  geniet van je vakantie

 7. ik vindt hem er niet echt mooi uitzien.
  maar goed ieder z,n smaak.

  fijne vakantie

 8. Dat ziet er niet verkeerd uit. Alleen jammer dat ik geen motorrijbewijs heb. Maar ach, hij zal ook wel wat te duur zijn voor mijn portemonnee.
  Veel plezier tijdens je vrije dagen.

 9. eleltrisch=elektrisch

 10. Hoezeer ik ook op oude auto’s en oude techniek gesteld ben, we gaan toch wel een mooie, heerlijk stille toekomst tegemoet als alle vervoer eleltrisch wordt.

 11. Als ik er eentje zou hebben zou ik voor de sier er toch een mooie chromen uitlaat onder zetten hoor.

 12. Toch lijkt het me niet echt motorrijden. Ik bedoel, ik zou zelf niet snel mijn motor voor deze verruilen. 🙂

 13. Ik zal het doorgeven aan mijn Twitter vriend Wim van de Camp, die heeft er vast wel oren naar!
  Geniet van je vakantie Me!
  groetjes en een fijn weekend!
  Elmar

 14. Helemaal geruisloos, dat lijkt me ook niets… spookachtig zelfs.
  Mijn motorperiode is afgesloten, ik zal er dus geen meer aanschaffen 😉

 15. De titel van dit logje past heel goed, om een goede start te maken van een fijne vakantie.
  Geniet er maar volop van, lekker niks doen als je geen zin hebt. Of de dingen doen, waar je wel zin in hebt.
  Have fun!!

 16. Wordt het zomers lekker rustig op de wegen, de meeste motoren produceren immers veel te veel geluid. Ik vraag me wel eens af of ze er zelf niet doof van worden (of zijn ze dat dan al). Hoeveel kilometer kun je met zo’n ding, een knie bijna op de grond, door dorpjes aan bochtige wegen gelegen scheuren?

Geef een reactie