Heerlijk avondje
Heerlijk avondje

Heerlijk avondje

Zoals velen wel weten zijn we op het bedrijf gestart met een fotoclub. Was het de eerste maanden nog aftasten, inmiddels heeft zich een vaste kern gevormd en wordt het eigenlijk steeds leuker. Niet dat we een techniekclubje zijn, maar meer een compositieclubje. Met maken van mooie foto’s staat voorop, en niet de techniek. En dat ook werk van leden wordt besproken is niet vreemd, maar wel altijd in opbouwende zin. Want alleen degene die de foto gemaakt heeft, en hem mooi vindt, weet waarom. Een mooi voorbeeld is de volgende foto. U mag er alles van vinden, de reactie van de eigenaar was zo confronterend dat we allemaal even met de mond vol tanden stonden. Een prachtig lijnenspel, mooie diagonalen, de horizon moet hoger, of lager, dat kerkje zou ik weghalen, en meer van dat soort opmerkingen. Eigenlijk grappig. Want het enige doel was het kerkje in beeld brengen vanaf de plaats waar de fotograaf stond… en als je dan niet kunt zoomen, is dit het resultaat. We zijn de site van de club nog aan het opbouwen, maar het begin is er, en natuurlijk mag u er kijken: defotoclub.nl(click picture) De kerk toch…

15 Comments

  1. Nergens om, ik vind die foto geweldig!!Het is ook wel leuk om met een groep die je kent, zo’n club te starten. Enne, foto’s maken doe ik graag, maar nooit heel goed. Foto’s kijken kan ik wel, maar vind ook niet alles mooi wat een ander goed of mooi vindt…

  2. Smaken verschillen!

    Gelukkig is er zoiets als fotosjoppen, anders moet je een shovel of Al Qaida inhuren om een foto zonder kerkje te maken. (Ja, dat hadden ze Osama Bin L veer 11 september 2001 inderdaad moeten vertellen!)

  3. Ieder observeert anders, ik kijk nu gewoon naar het plaatje en zie dat de fotograaf fraai gebruik heeft gemaakt van het werk van een nonchalante boer. Recht de heuvel af ploegen, dat kan hij beter niet doen, zo loopt al die kostbare lessgrond weg. Maar ik snap het wel, anders zit hij steeds scheef op de tractor, daar krijg je weer rugklachten van. Ofwel, er zit heel wat meer in een foto dan je op het eerste ogenblik zou denken. 😉

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.