Dramatisch ware het niet
Dramatisch ware het niet

Dramatisch ware het niet

Zwever – Nieuwe snuit Zwever – Met motor en nog geen cabine

Als je een mooi modelvliegtuig hebt kan het gebeuren dat het defect raakt. Jammer dan zou je zeggen, dat is het risico van het vak. Dat laatste klopt natuurlijk, en iedere hobby kost geld. Maar als het bouwen van zo’n toestel ook tot de hobby hoort, en niet alleen het vliegen, dan kan het best meevallen. Afgelopen weekend viel een van onze zwevers zomaar uit de lucht. Enerzijds een stuurfout, maar veroorzaakt doordat er toch sprake was van een mankement aan het vliegtuig. Je wil niet weten in hoeveel stukken het op de grond lag. Als het (weer) een beetje mee zit vliegt het vanavond weer. Niet als nieuw, maar met de onderdelen vervangen die kapot waren, in dit geval met blauwe XPS. Een paar uur werk en als ik moet schatten een euro of vijf aan materiaal. Ik moet er niet aan denken dat het een kant en klare kist van een paar honderd euro zou zijn. Hieronder wat beelden van de reparatie. Overigens worden de vleugels er pas weer opgezet op het veld, voor het vliegen.


(click picture) Bijna klaar…

16 Comments

  1. Heey, al weer bijna klaar, dan kan ie weer de lucht in. Heb toevallig vandaag nog naar een helicoptertje staan kijken. Dat zal voor jouw wel een lachertje zijn, dat miniding waarnaar ik keek. Maar dat vond ik al er fascinerend!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.